• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurić: Partizan najstabilniji u Srbiji

Predsjednik Partizana tvrdi da Marković nije prodat ni Čelsiju ni Zahaviju, da Vermezovića niko nije tjerao i da igrači nisu ucjenjivali klub.

 Đurić: Partizan najstabilniji u Srbiji Izvor: MONDO

Dragan Đurić, predsjednik šampiona Partizana poslije završene polusezone i prednosti od šest bodova nad Crvenom zvezdom, sumirao je učinak svog tima.

On je u intervjuu za "Novosti" otvoreno pričao o podjelama na one kojima je pet vezanih titula dovoljan argument za punu podršku i one koji po svaku cijenu žele da mu vide leđa, o odnosu sa sportskim sektorom kluba, trenerom Vladimirom Vermezovićem, (ne)ostanku Lazara Markovića u Partizanu, finansijskoj situaciji...

"Partizan je mogao da ostvari bolje rezultate i u Evropi i u Superligi Srbije. Šest bodova prednosti na kraju jeseni je malo u odnosu na kvalitet tima koji imamo. Međutim, valja imati u vidu da smo imali novog trenera, mladu ekipu koja će na proljeće biti zrelija. Moj stav je da se pojačamo ove zime, a odluku o imenima donijeće sportski direktor i trener".

Posljednjih mjeseci više puta pominjana je finansijska situacija u klubu. Đurić tvrdi da je sve u najboljem redu.

"Partizan je daleko najstabilniji klub u Srbiji i odskače iznad svih. Da smo ovog ljeta ušli u Ligu šampiona, ne bismo imali nijedan, čak ni mali problem. I pored toga, u ovom trenutku imamo izuzetno stabilnu situaciju kao rijetko kada u prethodnih nekoliko godina, mogao bih da kažem da je sada čak i najbolja".

Uprkos tome, Partizan je najveći poreski dužnik od svih klubova u Srbiji.

"Problem poreza smo riješili i u narednih nekoliko dana će biti urađen reprogram u visini od 1.200.000 evra, koliki je dug. Tada nas očekuje deblokada sredstava iz UEFA u visini od 1.800.000 evra. Partizanov godišnji budžet je 16 miliona evra, imamo i brojna potraživanja za koja postoji određena dinamika. Ne svodi se sve na to da naplatiš i prodaš, nije lako održavati stabilnost u klubu koji je organizaciono i po igračkom kvalitetu daleko ispred svih u Srbiji", rekao je Đurić.

On je objasnio i da Lazar Marković ostaje u Partizanu, uprkos pričama da je već "bivši igrač" šampiona.

"Marković nije prodat Čelsiju, a posebno ne Piniju Zahaviju. U Srbiji sve krene od priča, nagađanja koje se brzo šire, i to prolazi kod naroda. Do sada niko nije iznio konkretnu, zvaničnu ponudu za Lazara, a interesovanja je bilo mnogo, i to nije tajna. Marković na proljeće ostaje u Partizanu, a druga je stvar to što je možda u junu zaista vrijeme da ode preko granice".



Predsjednik crno-bijelih istakao je da je Vladimiru Vermezoviću sigurno mjesto na klupi.

"Moj odnos sa njim je u redu, ne vidim nikakav problem. Koliko znam, tako je i sa ostalim članovima Upravnog odbora. Ne znam čije su poruke o izbacivanju iz aviona, ali je jasno da se radi o šali. Tvrdim da niko nije tjerao Vermezovića, da jeste, on sada ne bi bio tu gdje jeste".

Đurić je spomenuo i da se sa igračima pričalo o novcu i dugovanjima, ali da nije tačno da su fudbaleri ucjenjivali klub.

"Bilo je priče o novcu, ništa izvan normalnih okvira. Oni koji vode hajku i traže probleme i tamo gdje ih nema, pričali su da su igrači ucjenjivali klub. To nije istina, jer u Partizanu nikada niko nije mogao da ucjenjuje. Igrači vrlo dobro znaju koliko drugi imaju u Srbiji, a koliko oni. Svjesni su i oni da postoje određena kašnjenja, ali u kojoj to firmi u Srbiji ne kasni jedna ili dvije plate. Fudbaleri će do kraja nedjelje dobiti dio novca, a drugi dio zaostalih primanja do kraja godine", rekao je Đurić.

On je podsjetio da je njegov cilj po dolasku u klub bio da se izjednači sa vječitim rivalom po broju titula.

"To je bio moj san kada sam postao predsjednik Partizana i blizu je ostvarenja. Radim časno i pošteno, iza mene su djela i rezultati, i moram mojim oponentima da kažem da nikome od nas fotelja nije prioritet. Jasno je iz koje kuhinje dolaze sve te priče", naglasio je prvi čovjek šampiona Srbije i dodao da su odlaskom Vladana Lukića sa mjesta predsjednika Crvene zvezde stvoreni uslovi za normalizaciju odnosa na Topčiderskom brdu.

"Sada je potpuno druga priča, mogu normalno da se planiraju i realizuju projekti od obostranog značaja", zaključio je Đurić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC