• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP KLUBOVA: Čelsi lako do finala (VIDEO)

Golovima Mate, Toresa i autogolom Čaveza, "plavci" su došli do finala klupskog prvenstva svijeta, savladavši Monterej. U finalu protiv Korintijansa.

 SP KLUBOVA: Čelsi lako do finala (VIDEO) Izvor: MONDO

Aktuelni prvak Evrope nije imao mnogo problema sa meksičkom ekipom u borbi za finale. Za "plavce" turnir u Japanu predstavlja svojevrsnu utjehu za rano ispadanje iz Lige šampiona.

Čelsi je slavio 3:1, a prvi gol je djelo Huana Mate već u 17. minutu, a cio posao "plavci" su završili u prvih tri minuta drugog poluvremena kada je prvo Fernando Tores postigao drugi pogodak za svoju ekipu, što mu je inače peti gol u posljednje tri utakmice, a zatim je i Čavez postigao autogol poslije centaršuta Toresa, 3:0 za "plavce".

Monterej je samo uspio da stigne do počasnog pogotka u 92. minutu preko De Nigrisa.

Meksički klub nije imao šta da traži na terenu protiv raspoložene ekipe iz Londona. Čelsi je cio meč konce igre držao u svojim rukama.

Poslije prvog primljenog gola, igrači Montereja su sporadično stvarali šanse, a Čelsi je čekao svoju priliku. Možda su se na poluvremenu Meksikanci i nadali boljem rezultatu, ali su sve njihove nade raspršene u prva tri minuta drugog dijela igre.

Čelsi je poslije trećeg gola imao i par dobrih šansi da poveća prednost, ali četvrti gol nije pao. Do kraja utakmice je jedino Monterej uspio da ublaži poraz golom u finišu meča.

Čelsi sada ide na Korintijans, a niko drugi u ekipi "plavaca" ne poznaje bolje tu ekipu od Brazilca Oskara, koji je inače navijač Sao Paula, najljućeg rivala Korintijansa. Oskar poziva na oprez u finalu.

"Mnogo je velikih klubova u državi Sao Paulo, ali Korintijans ima najviše navijača, mozda najviše uz Flamengo. Moramo da budemo obazrivi, jer će imati veliku podršku u Japanu, a i imaju veliki broj dobrih igrača, poput Paulinja, sa kojim igram u brazilskoj reprezentaciji", izjavio je Oskar.

Pobjeda i trofej protivg Korintijansa bi mogli bar na kratko da umire nemirne duhove na Stamford bridžu poslije ispadanja iz Lige šampiona i dolaska Rafaela Beniteza na klupu koji nije po volji većine navijača Čelsija.

Pogledajte najzanimljivije trenutke i golove…

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC