• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA odlučila: Srbija prošla odlično!

Fudbalski savez Srbije "preživio" sjednicu Disciplinske komisije UEFA. Nema oštrih i rigozornih mjera!

 UEFA odlučila: Srbija prošla odlično!  Izvor: MONDO

Nema isključenja iz međunarodnog fudbala, nema dugotrajne suspenzije!

Disciplinski organi Evropske fudbalske unije odlučili su danas o incidentima u Kruševcu, poslije utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske i možemo da kažemo da je svima u Srbiji pao kamen sa srca!

Najteža kazna je da će mlada reprezentacija prvu sljedeću utakmicu u kvalifikacijama za EP igrati pred praznim tribinama. Pojedini igrači su dobili suspenzije, ali ne više od četiri meča.

Najmanje bolna je novčana kazna - FSS je dužan da plati 80.000 evra. Što bi rekli, prava sitnica u odnosu na ono što se mislili da će biti presuda!

Oštro su kažnjeni tadašnji članovi stručnog štaba mlade reprezentacije Srbije - kondicioni trener Andreja Milutinović i pomoćni trener Predrag Katić.

Milutinoviću je izrečena kazna od dvije godina zabrane obavljanja svih aktivnosti u fudbalu, s tim da mu je druga godina kazne izrečena uslovno na period od tri godine suspenzije u slučaju ponavljanja prekršaja i uz molbu FIFA da se izrečena zabrana proširi na cijeli svijet.

Katiću je izrečena kazna od dvije godina zabrane obavljanja svih aktivnosti u fudbalu, s tim da mu je posljednjih šest mjeseci kazne izrečeno uslovno na period od tri godine suspenzije u slučaju ponavljanja prekršaja i uz molbu FIFA da se izrečena zabrana proširi na cijeli svijet.

Što se tiče fudbalera, niko nije drastičnije kažnjen.

Najveću sankciju dobio je Goran Čaušić koji neće moći da igra četiri meča pod okriljem UEFA za bilo koju nacionalnu selekciju.

Ognjen Mudrinski - suspenzija na tri utakmice pod okriljem UEFA za bilo koju nacionalnu selekciju;

Filip Malbašić - suspenzija na tri utakmice pod okriljem UEFA za bilo koju nacionalnu selekciju;

Nikola Ninković - suspenzija na dvije utakmice pod okriljem UEFA za bilo koju nacionalnu selekciju;

Protiv Aleksandra Pantića je obustavljen postupak.

Kažnjena su i dvojica igrača Engleske. Stiven Kolker je kažnjen sa dvije utakmice neigranja, a Tomas Ins sa jednom. Kolker će propustiti prve dvije utakmice na Evropskom prvenstvu u Izraelu 2013. godine (protiv Italije i Norveške).

Generalni sekretar FSS Zoran Laković izrazio je zadovoljstvo zbog odluke.

"Iako je ovaj slučaj pratila izuzetno velika medijska hajka, mišljenja sam da članovi UEFA Kontrolne i disciplinske komisije nisu podlegli uticaju. Ako se uzmu u obzir predložene kazne od strane disciplinskog inspektora Žan-Samjuela Leube, a koje su bile veoma drastične, možemo da zaključimo da i nismo toliko loše prošli. Nisu nam poznate izrečene disciplinske mjere drugoj strani, jer o tome nismo obaviješteni", rekao je Laković za sajt FSS.

Ovo je prvobitna presuda jer sve strane, uključujući disciplinskog inspektora imaju pravo žalbe u roku od tri dana.

"Ovaj incident i izrečene mjere predstavljaju posljednje upozorenje svima nama koji radimo u srpskom fudbalu, takođe i trenerima i igračima i navijačima, jer podsjećam da smo još uvijek pod posebnom pažnjom UEFA i naredna najmanja greška može uticati na izricanje najrigoroznijih kazni", upozorio je Laković.

Zanimljivo je, da je FSS donio mnogo oštrije kazne prema nekolicini igrača i članova stručnog štaba mlade reprezentacije od UEFA!

Nezavisno od istrage UEFA, Fudbalski savez Srbije je ranije sproveo svoju istragu i udaljio Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog iz nacionalnog tima na godinu dana, dok su trener golmana Srđan Maksimović i kondicioni trener Andreja Milutinović kažnjeni sa po dvije godine zabrane rada u svim nacionalnim selekcijama.

Odluka UEFA je prvobitno trebalo da bude donijeta 22. novembra, ali je onda odložena kako bi sprovela dodatnu istragu.

Pobjedom na kruševačkom stadionu "Mladost" 1:0 mlada reprezentacija Engleske plasirala se na prvenstvo Evrope 2013. u Izraelu, nakon što je prvi meč na domaćem terenu u Noriču dobila istim rezultatom (1:0).

Poslije utakmice dogodio se niz incidenata, koje je isprovocirao engleski fudbaler Deni Rouz.

S obzirom na sve ono što se pisalo u engleskim medijima i zahtjevima da Srbiju izbace na duži vremenski period iz svih takmičenja, ova današnja odluka UEFA je sjajna!

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC