• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi: Ovo kazna!?

Englezi nezadovoljni kaznom koju je UEFA izrekla Srbiji zbog incidenata u Kruševcu. Rio Ferdinand: "UEFA se sigurno šali".

 Englezi: Ovo kazna!?  Izvor: MONDO

Englezi su tražili drakonske kazne za Fudbalski savez Srbije, tražili su "srpske glave" zbog incidenata u Kruševcu, ali UEFA nije podlegla pritiscima.

Engleska Fudbalska asocijacija je u saopštenju navela da je razočarana odlukom UEFA, jer nisu sankcionisani "rasistički povici" i vrijeđanje upućeno mladim reprezentativcima Engleske poslije revanš utakmice baraža za plasman na EP oktobra mjeseca u Kruševcu.

"Budimo jasni - rasizam je neprihvatljiv i ne bi smio da bude dio fudbala. Scene su bile gnusne, a ovim sankcijama nije poslana dovoljni jaka poruka", naveo je generalni sekretar FA Engleske Aleks Horn.

Selektor mlade reprezentacije Engleske Stjuart Pirs ponovio je da njegovi igrači "nisu učestvovali" u tom incidentu, niti su biti dio tog agresivnog ponašanja, kako je naveo.

"Koliko sam ja vidio, naši igrači i članovi stručnog štaba bili su prinuđeni da se zaštite u tim nasilnim akcijama", rekao je Pirs, nakon saznanja da su i dvojica engleskih fudbalera Stiven Kolker i Tomas Ins takođe dobili kazne (dvije i jedna utakmice suspenzije).

Odluka UEFA nije se dopala ni bivšem engleskom reprezentativcu, fudbaleru Mančester junajteda Riju Ferdinandu, koji je odmah reagovao na svom twitter profilu:

"UEFA mora da se šali. Ne shvata rasizam ozbiljno. Kazne uopšte nisu adekvatne. UEFA nema nikakav uticaj na fudbalske saveze, klubove, navijače i igrače. Potrebne su oštrije kazne", napisao je on na tviteru.

Ferdinand je jedan od rijetkih koji se poslije meča u Kruševcu nije pridružio "hajci na Srbiju".

On je tada na Tviteru poručio FA Engleske da "prvo očisti svoje dvorište, pa tek onda da drži lekciju Srbima o rasizmu".

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Maneken

Sramota za uefu,mito i korupcija .stop rasizmu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC