• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibišević: Uvijek mislim da mogu bolje

Centarfor reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević novi je heroj Štutgarta i trenutno prva zvijezda popularnih "švaba".

 Ibišević: Uvijek mislim da mogu bolje Izvor: MONDO

U intervjuu za zvanični sajt Štutgarta, Ibišević je između ostalog pričao o karijeri, poređenju s drugim igračima, fudbalskim uzorima, ratu u BiH…

Nakon što ste postigli het-trik protiv Šalkea, jedan novinar opisao Vas je ovako: On nije napadač koji ima snagu kao Mario Gomez, nije talentovan kao Miroslav Klose, niti dribler kao Mario Gece. Ne igra glavom kao Zlatan Ibrahimović i nije trkač poput Kristijana Ronalda, takođe, nema tehniku kao Lionel Mesi. Ne šutira snažno kao Mario Baloteli i nema profinjenost Tomasa Milera. Ibišević je Ibišević. Šta kažete na ovo?

"(smijeh) Oduvijek sam pokušavao da stvorim sopstveni način igre i uspio sam u tome. Isto tako, pokušavao sam biti neugodan po protivnike i koristiti većinu svojih šansi. Sada se sve poklopilo i, da tako kažem, ispoljio sam to na pravi način", prenio je "SC Sport".

Šta tačno znači to "biti neugodan"?

"To je način na koji želim da igram, način na koji želim da nadmudrim protivničkog defanzivca. Ne samo da pokušavam biti ispred njega, u vazdušnim duelima ili na zemlji, već želim da protivnik ne zna gdje se nalazim u datom momentu".

Postigli ste 18 golova u 29 ligaških mečeva za Štutgart. Sigurno možete biti zadovoljni, ali, ima li još mjesta za napredak?

"Mišljenja sam da uvijek postoji mjesta za napredak. Želim da unaprijedim sve segmente u igri, lijevu nogu, igru glavom, duele..."

Finac Jari Litmanen je podjednako dobro koristio obje noge. Njega i Patrika Klajverta okarakterisali ste kao svoje uzore u fudbalu.

"Istina. Gledao sam finale Lige šampiona 1995. godine, koje je Ajaks osvojio pobjedom (1:0) nad Milanom. U to vrijeme, sva djeca u mojoj ulici navijala su za Milan, Borusiju Dortmund ili Juventus. Kod Ajaksa mi se sviđalo to što su razvijali mlade talente, pa ih prodavali u velike klubove. To mi je bilo nekako 'kul'. Naravno, u to vrijeme tamo su igrale zvijezde poput Litmanena i Klajverta".

U BiH je dugo bjesnio rat. Rekli ste da ste igrali fudbal u poderanim patikama, a kada je padao snijeg, preko njih biste navukli plastičnu kesu. Možete li podvući kratku paralelu između tog i sadašnjeg vremena?

"Uvijek sam pokušavao da kanališem pozitivnu energiju. Mnogo toga sam proživio i zato mi sada sav uspjeh još više znači. Na primjer, stvari cijenim mnogo više, pokušavam da ostanem prizeman. Mladim ljudima uvijek govorim da se bore, jer u životu je sve moguće".

U prvom dijelu sezone Štutgart je igrao dosta promjenljivo, a sada su se stvari stabilizovale. Šta očekujete od utakmica sa Majncom i Kelnom?

"Sada konačno nakon dugo vremena nismo igrali utakmicu sredinom sedmice i napunili smo baterije. U konačnici, vidjeli smo u duelu s Šalkeom koliko možemo, tako da je isti recept za Majnc i Keln", zaključio je Ibišević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC