• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Begić: BiH mora u Brazil

Novi predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić smatra da reprezentacija mora učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

 Begić: BiH mora u Brazil Izvor: MONDO

Delegati Skupštine u drugom krugu glasanja Begiću su dali 36 glasova, dok je njegov jedini protivkandidat Josip Bevanda dobio 23 glasa. Za potpredsjednike su izabrani Darko Ljubojević i Ivan Beus.
"Sa prvim potezima mi nećemo donijeti ništa novo u N/FS BiH. Cilj nam je nastaviti pozitivan trend i kontinuitet Komiteta u prethodnih godinu i po, odnosno nakon suspenzije FIFA i UEFA. Mi smo napravili temelje za kvalitetan rad i sada nam je prvi i osnovni cilj stvaranje što boljih uslova reprezentaciji za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil, te, naravno, stavljanje Saveza na zdrave noge u potpunosti", rekao je Begić za "Nezavisne novine"

 Sjednica Skupštine protekla je bez poteškoća i prepirki što je ranije bio slučaj.

"Drago mi je da je sjednica Skupštine protekla u takvom tonu i to su sigurno dobri znaci. Međutim, svi problemi u N/FS BiH nisu otklonjeni. Ima još mnogo da se radi, ali atmosfera je pokazala da možemo napraviti savez kakav FIFA i UEFA žele u svojoj porodici. Pokazali smo da možemo razgovarati, dogovarati se i naći kompromise za dobrobit fudbala i na zadovoljstvo svih. Pokazana je zrelost novih delegata Skupštine i nema sumnje da dolaze još bolja vremena za bh. fudbal", rekao je Begić i dodao kako je značajno to što novoizabrano rukovodstvo N/FS BiH čine većinom ljudi iz Komiteta za normalizaciju.

"To je sigurno ohrabrujuće što će svi članovi Komiteta i ambasadori bh. fudbala i ubuduće kroz organe Saveza, kako u Izvršnom odboru tako u Komitetu za posredovanje i savjetovanje, biti uključeni u rad buduće strukture N/FS BiH. To je garancija da nastavljamo s kvalitetnim radom", kaže Begić.

Ivica Osim, Faruk Hadžibegić, Sead Kajtaz i Dušan Bajević postali su člaovi Komiteta za posredovanje i savjetovanje.

" Na formiranje ovog organa insistirali su FIFA i UEFA, jer još prije godinu i po dana nisu bili sigurni da bi N/FS BiH mogao funkcionisati bez njihove pomoći. Nisu bili sigurni da su otkolnjene sve smetnje. Upravo zato formiran je Komitet za posredovanje, koji će biti spona između N/FS BiH i FIFA i UEFA. Ovo tijelo će reagovati ukoliko budu postojale neke smetnje i blokade u donošenju odluka", završio je Begić. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC