• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blater: Strožije kazniti Srbiju

Sep Blater je izjavio da će pričati sa Mišelom Platinijem povodom kazne koja je izrečena Fudbalskom savezu Srbije.

 Blater: Strožije kazniti Srbiju  Izvor: MONDO

UEFA je već ranije objavila da će se žaliti na odluku Diciplinske komisije koja je Fudbalskom savezu Srbije izrekla novčanu kaznu od 80.000 evra i jednu utakmicu igranja bez publike u kvalifikacijama.

Uz to, suspenzije su zaradili i igrači, Goran Čaušić četiri meča, Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić po tri utakmice pauziranja i Nikola Ninković dva puta po devedeset minuta provešće na klupi.

Treneri Predrag Katić i Andreja Milutinović su prošli najgore jer su zbog učestvovanja u incidentima dobili po dvije godine suspenzije.

"Pričaću sa predsjednikom UEFA. Ne znam da li on ima bilo kakav uticaj na Disciplinsku komisiju ali stav FIFA je da za rasizam i toleranciju nema mjesta na fudbalskom terenu. Miramo biti rigorozni kada su pitanju kazne za rasizam", naveo je predsjednik FIFA.

Naravno, odlukom o kazni nije zadovoljna ni Fudbalska asocijacija Engleske koja je saopštila da je kazna izrečena Srbiji za 20.000 evra niža od one koja je izrečena Dancima , zbog toga što je Niklas Bendtner na utakmici Eura 2012. ispod dresa nosio majicu sa logom jedne kladionice.

Velika medijska kampanja je pokrenuta u Britaniji da srpski fudbal bude drastično kažnjen nakon incidenta u Kruševcu, u nju se čak uključio i premijer Dejvid Kameron. Internu istragu povodom ovog slučaja je pokrenuo i FSS.

Tada su se sa tribina navodni čule uvrede na rasnoj osnovi upućene Englezima, da bi se potom, po tvrdnjama fudbalera "gordog Albiona", njima u tome priključili i pojedini srpski fudbaleri.

Vidjećemo da li će negodovanja Mišela Platinija i Sepa Blatera uroditi plodom.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC