• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Džajić već predsjednik

Dragan Džajić jedini kandidat na izborima za predsjednika FK Crvena zvezda. Dovoljan mu i jedan glas.

 ZVEZDA: Džajić već predsjednik  Izvor: MONDO

Drugi put u ovoj godini, Crvena zvezda, odnosno njeni članovi biraće predsjednika kluba.

Kao i u maju ove godine, tako ni na vanrednim, decembarskim izborima, neće biti neizvjesnosti. Tada je jedini kandidat bio Vladan Lukić, koji se u međuvremenu povukao sa mjesta predsjednika, a sada je jedini kandidat Dragan Džajić.

To je danas potvrdio predsjednik Izborne komisije FK Crvena zvezda Igor Radojičić.

"Na glasačkom listiću je ime samo jednog kandidata, Dragana Džajića, jer jedino on od prijavljenih kandidata ispunjava uslove i odredbe propisane klupskim Statutom u vezi sa kandidovanjem za mjesto predsjednika kluba", rekao je Radojičić za klupski sajt.

S obzirom na promjene Statuta kluba, koje je napravilo prethodno rukovodstvo, Džajiću će biti dovoljan jedan glas da bude zvanično novi predsjednik.

Kada je pravljen novi Statut, odnosno Izborni pravilnik, rezultati izbora nisu uslovljeni izlaznošću, niti je predviđeno da u slučaju jednog jedinog kandidata pitanje na glasačkom listiću bude preinačeno u referendumsko sa "da" i "ne.

Mnogi članovi kluba, među kojima i poznate ličnosti, već su javno iskazale podršku Džajiću, nadajući se da će povesti Zvezdu iz tunela u kojem se sada nalazi.

Dakle, izbori u ponedeljak i u utorak biće, praktično, formalnost, i Džajić će ponovo obavljati funkciju na kojoj je bio od 1998. do 2004. godine.

Za razliku od majskih izbora, sada je bilo pokušaja da Džajić ima protivkandidata. Branko Tekić je podnio kandidaturu, ali je ona odbijena, jer nije ispunjavala sve uslove. Tekić, kako je obrazloženo u klubu, nije bio član kluba godinu dana, niti je imao dovoljan broj glasova koji bi podržali kandidaturu.

Izbori u Zvezdi biće sprovedeni 17. i 18. decembra na stadionu u Ljutice Bogdana a oni koji žive u unutrašnjosti ili u inostranstvu mogu da glasaju elektronskim putem. Pravo glasa ima nešto više od 7.500 članova.

Ovog putra neće se glasati i za Skupštinu kluba, jer je procijenjeno da bi cio izborni proces bio skuplji, a to u vremenu nemaštine u Zvezdi sada uopšte nije potrebno.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC