• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Liverpul opet deklasiran kod kuće

Liverpul "pukao kao zvečka" na Enfildu od najmlađeg tima koji je Aston Vila izvela u istoriji Premijer lige - 1:3! Povratak Nemanje Vidića.

 PREMIJER: Liverpul opet deklasiran kod kuće Izvor: MONDO

Fudbaleri Aston Vile nisu postigli dva gola na utakmici Premijer lige skoro godinu dana, od 21. januara ove godine.

Odlučili su nešto da promijene pa su na čuveni Enfild poslali podmlađen tim, koji je sa prosjekom od 23 i 308 dana ubedljivo najmlađi tim koji je Aston Vila ikada izvela na teren od osnivanja Premijer lige, 1992. godine.

Epilog?

Liverpul - Aston Vila 1:3 (0:2), uz prvi "brejs" (dva pogotka) Belgijanca Kristijana Bentekea, koji je i Srbima, u Beogradu, nedavno zagorčao život.

Liverpul? Stara priča, o kojoj smo odavno pisali. "Redsi" su pobijedili Vest Hem u gostima i onda doživjeli treći poraz na svom "Enfildu", gdje ove sezone imaju po tri pobjede, remija i poraza. Kapiten Stiven Džerard uspio je samo da u 87. minutu postigne deseti pogodak protiv Aston Vile, tima koji je najčešće kažnjavao u karijeri.

Ovog puta uzalud.

Ovaj mladi tim Aston Vile, koji se do nedavno nalazio u zoni ispadanja, a danas odigrao i petu utakmicu bez poraza (2-3-0), bio je na korak da nanese najteži poraz Liverpulu kod kuće još od kada je Čelsi pobijedio rezultatom 4:1, u oktobru 2005. godine.

Konačno Park Rendžers

U isto vrijeme, u Londonu Konačno Pobeda Rendžersa.

KPR je danas mogao da postane prvi tim od 1902. godine koji nije pobijedio u prvih 17 utakmica u elitnom rangu takmičenja u Engleskoj. Ekipa u koju su uloženi milioni nekako je izbjegla da "okreće u grobu" 110 godina star rekord Boltona iz sezone 1902/03.

Golovima Adela Tarabta, koji je ove sezone tresao mreže samo klubova iz Londona, KPR je dobio mali prijestonički derbi protiv Fulama i upisao prvu "trojku" tek 15. decembra, a počelo se u avgustu - 2:1.

Ni ova pionirska pobjeda "policajaca" nije mogla da prođe bez drame, jer je Hrvat Mladen Petrić pogodio mrežu domaćih u 88. minutu, ali je prekasno vratio svoj tim u igru.

Everton je poveo kod Stouka, a onda primio jubilarni hiljaditi pogodak u Premijer ligi, koji je djelo Kenvina Džonsa. Do kraja ostalo je 1:1, iako je Stiven Pijenar u 90. minutu imao maestralnu šansu za pobedu, ali je u situaciji "četiri na dva" odlučio da uradi sve sam i loše šutirao.

Malo je reći da je Dejvid Mojes bio besan. Prije toga neverovatnim promašajima uznemirio ga je Leon Osman.

Everton je imao šansu da se na trećem mjestu izjednači sa Čelsijem, koji je propustio ovu akciju u 17. kolu jer se u Jokohami sprema za finale FIFA svetskog prvenstva za klubove.

Povratak Vidića

Na "Old Trafordu" - rutina.

Prije 20. minuta, Mančester Junajted već je vodio 2:0 protiv Sanderlenda, na kraju je bilo 3:1.

Robin van Persi otvorio je goste već u 16. minutu i tada je postalo jasno da će "đavoli" zadržati šest bodova prednosti u odnosu na gradskog rivala, kojeg su u dramatičnoj utakmici pobijedili na njegovom stadionu prošle nedjelje (2:3).

Ranije u subotu, Mančester Siti pobedio je Njukasl Junajted kao gost rezultatom 3:1, ali nije dočekao kiks Junajteda protiv Sanderlenda.

Utakmicu na "Old Trafordu" sa klupe za rezervne igrače poslije dugo vremena posmatrao je oporavljeni kapiten Junajteda, Srbin Nemanja Vidić, kojeg je menadžer ser Aleks Ferguson posle duge pauze i operacije meniskusa poslao na teren u 67. minutu umjesto Rija Ferdinanda.

REZULTATI 17. KOLA:

Njukasl Junajted - Mančester Siti 1:3 (0:2)
/Ba 51 - Aguero 10, Garsija 39, J. Ture 78/

Čelsi - Sautempton odloženo

Liverpul - Aston Vila 1:3 (0:2)
/Džerard 87 - Benteke 29, 51, Viman 40/

Mančester Junajted - Sanderlend 3:1 (2:0)
/Van Persi 16, Kleverli 19, Runi 59 - Kempbel 72//

Norič Siti - Vigan Atletik 2:1 (1:0)
/Pilkington 15, Hulahan 64 - Maluni 51/

Kvins Park Rendžers - Fulam 2:1 (0:0)
/Tarabt 52, 68 - Petrić 88/

Stouk Siti - Everton 1:1 (0:1)
/Džons 52 - Šoukros ag 36/

U nedjelju:

Totenhem - Svonsi (14.30)
Vest Bromvič Albion - Vest Hem Junajted (17.00)

U ponedjeljak:

Reding - Arsenal (21.00)

TABELA: Mančester Junajted 42, Mančester Siti 36, Čelsi (-1) 29, Everton 27, Totenhem (-1) 26, VBA (-1) 26, Norič 25, Arsenal (-1) 24, Stouk 24, Svonsi (-1) 23, Vest Hem (-1) 22, Liverpul 22, Fulam 20, Aston Vila 18, Njukasl 17, Sanderlend 16, Sautempton (-1) 15, Vigan 15, KPR 10, Reding (-1) 16.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images, Tanjug/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC