• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FRANCUSKA: Parižanima derbi, Biševcu zavoj

U derbiju 18. kola francuskog prvenstva Pari Sen-Žermen pobedio Lion 1:0 i zasjeo na čelo tabele.

 FRANCUSKA: Parižanima derbi, Biševcu zavoj  Izvor: MONDO

Milan Biševac je ljetos prešao iz Pari Sen-Žermena u Lion, ali je ostao u prijateljskim odnosima sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Na terenu, međutim, na prijateljstvo privremeno zaborave. U nedelju uveče, Biševac i Ibrahimović su igrali jedan protiv drugog, u derbiju 18. kola francuskog prvenstva.

Radovao se švedski reprezentativac, a Srbin je kao lošu uspomenu na derbi ponio i povredu glave, zbog koje je dobar dio meča igrao sa čalmom. Njih dvojica su razmijenili dresove odmah po isteku 90 minuta.

Pari Sen-Žermen je pobijedio Lion 1:0, golom Mauitidija u posljednjem minutu prvog poluvremena. Gol koji je Parižanima donio, ne samo tri boda, već i prvo mjesto na tabeli, sa kojeg su svrgli upravo Lion.

Lionci su odigrali otvoreno. Bili su bolji u prvom dijelu, a sreća je bila uz Parižane. u 27. minutu. Tada je Fofana idealno poslao loptu do Lisandra, koji je uradio sve fudbalski - šutirao je iz voleja, ne čekajući da padne, ali je PSŽ spasila stativa.

Gol odluke postignut je u prvom minutu sudijske nadoknade prvog dijela. Ibrahimović je asistirao do Matuidija koji je savladao Verkutra. Minut kasnije, Ibrahimović je imao šansu da postigne još jedan gol za Parižane, ali je golman Liona odbranio.

U drugom dijelu nije bilo mnogo prilika, sve do finiša kada je najprije Žale snažnim udarcem okrznuo statovu gola Liona, a potom Ezekijel Laveci mogao da riješi meč, jer je bio u situaciji "jedan na jedan" sa Verkutreom, ali je golman Liona sjajno odbranio.

Lion je bio potpuno bezvoljan, nemaštovit u drugom dijelu, bez ideje kako da ostane neporažen.

Sada, na čelu tabele francuskog prvenstva tri ekipe imaju po 35 bodova: PSŽ, Lion i Marsej. Deli ih gol-razlika koja je na strani Parižana (33:12). Lion ima 30:17, a Marsej 23:20.

Prate ih Nica i Ren sa po 29 bodova.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC