• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Škundrić "izglasao" Džajića!

Tačno u devet časova počeli su dvodnevni predsjednički izbori u Fudbalskom klubu Crvena zvezda, na kojima je pobjednik unaprijed poznat.

 Škundrić "izglasao" Džajića!  Izvor: MONDO

Do zvaničnog povratka Dragana Džajića na poziciju prvog čovjeka crveno-bijelih ostao je još jedan korak.

U skladu sa odredbama Statuta, legendi kluba i trećoj "Zvezdinoj zvezdi" biće dovoljan samo jedan od mogućih 7.669 glasova, pa da ulogu lidera prelazne Radne grupe (ustanovljena 21. novembra) pretoči u stabilniji i zvučniji status predsjednika.

Taj glas dao je već oko 9.05 časova Petar Škundrić, predsjednik Sportskog društva Crvena zvezda, koji je popunio prvi glasački listić.

Škundrić je prvi glasao, iako nije prvi stigao u Medija centar na zapadnoj tribini stadiona u Ljutice Bogdana 1a. Bio je to generalni sekretar SD Crvena zvezda, Ivan Todorov, koji je čast simbolično prepustio čelniku crveno-bijele porodice.

Nedugo poslije njih, listiće su uzeli u ruke Nebojša Čović, Branko Radujko, Predrag Ćulibrk, Dušan Mrakić, aktuelni gensek fudbalskog kluba Stefan Pantović, kao i Jovan Šurbatović, koji je prema novinskim napisima jedan od kandidata da naslijedi Pantovića.



Džajić je već bio predsjednik kluba u periodu od 1998. do 2004. godine, kada se povukao poslije poraza od Zenita na domaćem terenu i eliminacije u pretkolu tadašnje Lige UEFA.

Zanimljivo je da su ovo drugi izbori na "Marakani" u 2012, pošto je Vladan Lukić 31. maja ove godine reizabran na najviši položaj u Crvenoj zvezdi. I tada i sada je članovima kluba ponuđen samo jedan kandidat.

Malo poznati Branko Tekić želio je da "stane na crtu" Draganu Džajiću, ali je njegova kandidatura odbijena kao nekompletna.

Podsjetimo da se u ponedjeljak i utorak ne glasa za Skupštinu kluba, koja produžava mandat započet ljetos i sljedeću sjednicu imaće 22. decembra.

Upravo zato, Džajić je odlučio da ne izađe na izbore, na kojima bi mogao da glasa jedino sam za sebe. Tako se on neće pojaviti na biračkom mjestu, za razliku od Lukića, koji je na prethodnim izborima glasao, ali samo za sastav Skupštine.

Ostaje da se vidi hoće li se i Lukić pojaviti na stadionu prvi put otkako je podnio ostavku, ili će svoju "zvezdašku" dužnost obaviti elektronskim putem, za šta je zahtjev podnijelo 970 članova.



Svi članovi FK Crvena zvezda, koji žele da glasaju na klasičan način, spuštanjem listića u glasačku kutiju, moći će to da urade isključivo u klupskom Medija centru.

Džajićev povratak na čelo crveno-bijelih označiće početak konstituisanja novog Upravnog odbora, gdje će posebno zanimljivo biti koga će popularni Džaja zadržati iz starog UO, a koga promovisati iz Radne grupe.

Izvjesno je da će Nebojša Čović ostati na "Marakani", vjerovatno kao potpredsjednik zadužen za finansije, Zoran Stojadinović postaće sportski direktor, dok je "u magli" mjesto generalnog sekretara, na kojem su se za vrijeme Lukićeve vladavine nalazili Stefan Pantović, Đorđe Stefanović i Andrija Kleut.

I tu odluku trebalo bi da donese Džajić, a kao "jako" rješenje pominje se Branko Radujko, trenutno visoki menadžer u Naftnoj industriji Srbije.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC