• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gavranović: Banjaluka će pomoći Borcu

Gradonačelnik Banjaluke izjavio je da će gradske vlasti ozbiljno razmotriti stanje u Borcu i ponuditi rješenja za finansijske probleme.

 Gavranović: Banjaluka će pomoći Borcu Izvor: MONDO

O finansijskim problemima Borca na sastanku u ponedjeljak sa gradonačelnikom Banjaluke Slobodanom Gavranovićem govorila je delegacija banjalučkog kluba sa predsjednikom Upravnog odbora Ljubomirom Ćubićem i direkorom Radmilom Šipovcem na čelu, koji ove funkcije obavljaju u tehničkom mandatu, jer je rukovodstvo podnijelo ostavku.

Na sastanku je dogovoreno da uprava Borca sačini detaljan izvještaj o stanju u klubu koji će obuhvatiti sva dugovanja, kao i da iznese svoje viđenje situacije i prijedlog mjera za saniranje teške situacije.

"Kada te informacije budu dostavljene u gradsku upravu, mi ćemo to ozbiljno razmotriti, a ponudićemo i neka svoja rješenja. Mislim da treba ući u koncipiranje novih organa uprave, jer je ova uprava u ostavci, a Skupštini kluba ističe mandat u avgustu iduće godine", rekao je Gavranović.

Gavranović je naglasio da se Borac ne može riješiti starih dugovanja, prije svega zbog zakonske regulative, jer djeluje kao udruženje građana.

On je napomenuo je da lokalne zajednice već duže vrijeme upozoravaju na probleme sportskih klubova i pozvao Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport i Fudbalski savez Srpske da se uključe u rješavanje ovakvih problema.

"Ne mogu naši klubovi istovremeno biti i amaterski i profesionalni. Ili su jedno ili drugo, ali to mora da se uredi zakonom. Ako će klubovi biti profesionalni, onda ih moramo koncipirati kao akcionarska društva. Ne mogu oni djelovati na amaterskim osnovama, a biti profesionalni samo onda kada treba tražiti novac", rekao je Gavranović.

Predsjednik UO u ostavci Borca Ljubomir Ćubić rekao je da se klub nalazi u veoma teškoj situaciji, jer sadašnja uprava nije u stanju da obezbijedi oko dva miliona KM, koliko je potrebno Borcu za jednu sezonu.

On je naveo da sadašnja uprava ostaje pri ostavci i da će do konstituisanja nove raditi u tehničkom mandatu.

"Očekujemo da će Skupština kluba biti održana u februaru iduće godine. Igračima trenutno dugujemo tri plate, a prioritetan zadatak u narednih desetak dana je da obezbijedimo pripreme ekipe za proljećni dio sezone, te da igračima isplatimo bar jednu platu", rekao je Ćubić.

(Srna, foto: Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC