• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krneta i Savićević najviše ispaštali

"Bio je veliki rizik stavljati ih u nesređenu ekipu", rekao je trener Crvene zvezde i najavio da će rehabilitovati Krnetu.

 Krneta i Savićević najviše ispaštali  Izvor: MONDO

Trener Crvene zvezde Aleksandar Janković oslonio se ove jeseni na bazu od 14 igrača iz "milion" razloga.

Dolazak u trenutku kada je sezona već bila počela, bez zajednički odrađenih priprema, potom povrede i suspenzije ključnih igrača, zgusnut raspored, pritisak javnosti i vječna trka s Partizanom, a nadasve neuređen i nestabilan tim, doveli su Jankovića u situaciju da ne rizikuje previše.

Kad ne mora, kad nije prinuđen.

Najveću cijenu tome platila su dvojica mladića, 21-godišnji štoper Jovan Krneta i 19-godišnji ofanzivni vezista Vukan Savićević. Tinejdžeri rođeni 1992. i 1994. godine počeli su sezonu, svako na svoj način, a onda ostali zakucani za klupu ili udobno smješteni na tribinama.

Zašto?

"Bio je veliki rizik stavljati ih u nesređenu ekipu. Mi nismo bili stabilan tim tokom cijele jeseni i najveći ceh platili su Krneta i Savićević", rekao je Janković.

Dok je izvjesno da jedan potrošeni, ali i prodati defanzivac Nikola Maksimović neće više igrati za Crvenu zvezdu, to nije slučaj i sa Krnetom. Momak koji je igrao u dvije burne utakmice sa Naftanom u kojima je Zvezda postigla sedam, a primila šest golova (3:4, 3:3), a potom i u remiju sa Radom na startu Superlige (2:2), sklonjen je u drugi plan iz više razloga.

Samopouzdanja poslije grešaka koje je napravio nije imao, samo mu je Nemanja Kojić na "Marakani" u direktnom duelu dao dva gola, a na sebe je navukao i gnjev navijača, koji se nisu ustručavali da to i iskažu. Iako je djelovalo da je Krneta "odigrao svoje" u Crvenoj zvezdi, a u prvi tim prebačen je prošle zime, Janković za MONDO kaže da to nije baš tako.

"Zatekao sam Jovana koji je bio već prilično anatemisan i koji se naplaćao cehova, što svojih, što tuđih. Ne bi bilo dobro za njega da sam ga stavljao u ekipu koja nije stabilna. On je zato prošle jeseni platio najveću cijenu, jer jednostavno nisam imao kada da ga rehabilitujem, bar ne na način na koji sam želio", rekao je Janković i dodao:

"On je sjajan profesionalac, momak koji radi bez pogovora sve, nikakav problem nisam imao s njim. Tražio sam način da ga rehabilitujem, ali realnost je bila da sam zbog zamora i suspenzija Jovanovića, odnosno teške povrede Pantića, imao samo Maksimovića i Spajića za finiš jesenjeg dijela".

Na taj način Janković je donekle i odgovorio zbog čega je već prodatog Maksimovića koristio u jesenjem dijelu sezone, naročito na utakmici sa Vojvodinom (0:3).

Krneta je odigrao oba susreta protiv Naftana, kada su navijači već bili kivni i skandirali "Uprava napolje". Protiv Omonije, tadašnji trener Robert Prosinečki vratio ga je na klupu, a  210 minuta odigrali su Jovanović i Maksimović, da bi se Krneta vratio u akciju protiv Rada i bio odgovoran za oba gola.


Vukan Savićević dobio je priliku i iskoristio je ljetos na pripremama kod Prosinečkog. Ostao je u prvom timu i počeo da dobija šansu kod Jankovića, koji ga je ubacivao sa klupe u četiri utakmice, prvenstvenim protiv Hajduka u Kuli (0:1), Smedereva u Beogradu (3:1), kao i Kup mečeva sa Hajdukom takođe u Kuli (0:2) i Radničkim u Nišu (0:1).

To je bio period kada su Janković i crveno-bijeli biležili samo pobjede, osam u nizu, kojima su se popeli na prvo mjesto na tabeli. Međutim, tada je uslijedio novembarski i decembarski sunovrat i Savićević je samo povremeno slat na zagrijavanje, ne i ubacivan u igru.

Evo i zašto...

"Slično kao i sa Krnetom, procijenio sam da u trenucima kada ekipa ne uspijeva da pronađe mir i stabilnost, nije dobro ubaciti u igru mladog igrača, naročito što je vezista i što bi na njemu moglo da se odrazi mnogo toga lošeg u našoj igri. Da sam takvog talentovanog klinca gurnuo u 'vatru' kada nije išlo, to je moglo da bude jako loše za njega", rekao je Janković i na taj način poslao poruku dvojici mladića da se dobro spreme za 9. januar i start zimskih priprema, ali i zaborave sve loše što se dogodilo jesenas.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC