• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanović najbolji, ali Đurđić najefikasniji

Najbolji srpski fudbaler u izboru FS Srbije biće Branislav Ivanović, a najefikasniji u ovoj godini je Nikola Đurđić.

 Ivanović najbolji, ali Đurđić najefikasniji  Izvor: MONDO

Matematika je jasna, to je Nikola Đurđić, koji je potpisao za njemački Grojter Firt, u kojem će zaigrati 2013. godine. Ali, 2012. pamtiće po igrama u švedskom Helsinborgu i norveškom Hogesundu.

U Norveškoj je igrao od januara do avgusta i za to vrijeme je na 18 utakmica u prvenstvu postigao 12 golova. Uz još pet golova u Kupu, njegov učinak u Norveškoj je bio 17 golova na 22 utakmice. U Tipeligi postizao je prosječno po jedan gol na svaka 133 minuta provedena u igri, dok je u NM Kupu imao još bolju statistiku – gol na svaka 72 minuta!

Krajem avgusta, Đurđić je prešao na pozajmicu u švedski Helsingborg, koji je tražio zamjenu za Alfreda Finbogasona koji je prešao u Herenven. Za Helsingoborg je debitovao u kvalifikacijama za Ligu šampiona gdje je njegov tim eliminisan od strane Seltika. Odmah je postao starter, a svoje golgeterske sposobnosti posebno je pokazao na meču sa GIF Sundsvalom u septembru het-trikom, gdje je golove postigao u razmaku od samo 15 minuta.

Đurđić je nastavio sa golovima i u prvenstvu, kao i u Ligi Evrope gdje je sa četiri pogotka bio prvi strijelac ekipe. Iako je u klub stigao u drugoj polovini prvenstva, svojim golovima je uspio da se probije među deset najboljih strijelaca Švedske. Na ukupno 11 utakmica postigao je deset golova – po jedan na svakih 99 minuta igre.

Gledano kroz statistiku, Nikola Đurđić je tokom 2012. godine odigrao 41 zvaničnu utakmicu u svim takmičenjima. Postigao je ukupno 31 gol, a mrežu je tresao prosječno na svakih 118 minuta provedenih na terenu. Nedavno, kupio ga je Grojter Firt za nešto manje od milion evra, pa će od proljeća igrati tamo gdje "sijevaju" golovi na sve strane - u Bundesligi, takmičenju u kojem važi prosjek od tri pogotka po utakmici.

Sjajna forma Đurđiću i dalje nije donijela status reprezentativca Srbije. Selektor Siniša Mihajlović pozivao je veliki broj igrača od kada je u maju preuzeo "orlove", najavio je da će pozvati i Đurđića, ali se to do sada nije dogodilo.

Pogledajte neke od Nikolinih pogodaka u 2012. godini.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC