• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Punoljetni Ninković: "Puknem" iz čistog mira

... a poslije mi bude krivo i svima se izvinjavam", kaže talentovani fudbaler Partizana u rođendanskom intervjuu. Pokušaće da obuzda temperament.

 Punoljetni Ninković: "Puknem" iz čistog mira Izvor: MONDO

O Nikoli Ninkoviću (18) pisano je mnogo ove godine.

Karakterističan po velikom talentu, ali i problematičnom karakteru, privukao je veliku pažnju ne samo sportske javnosti u Srbiji.

Ove jeseni odigrao je u dresu Partizana, omladinske i mlade reprezentacije Srbije 22 utakmice, postigao pet pogodaka i četiri puta asistirao.

Od početka 2012. doživljavao je i lijepe i ružne stvari na ličnom planu. Slavio je rijetko viđen gol na gostovanju Danskoj u debiju za "orliće", nosio kapitensku traku crno-bijelih, ali se i svađao sa novosadskom publikom tokom nastupa za omladinsku reprezentaciju, ušao u obračun sa mladim reprezentativcima Engleske...

U opširnom intervjuu za zvanični sajt Partizana uvjerava: "Vjerujte mi, nisam egocentričan".

"... Imam tu crtu u svom karakteru da volim da pruzimam odgovornost, kako za pobjedu, tako i poraz. Vidim da to mnogi doživljavaju na drugi način, ali vjerujte mi, nisam egocentričan, već sam jednostavno siguran u sebe i imam svoje fudbalsko ja. Nije to prepotencija, već je to moje prirodno stanje stvari. Ja se jednostavno ne bojim nikoga na terenu, pa makar to bio i Mesi lično. Protiv bilo kog tima na svijetu da igram, ja vjerujem da smo bolji i sa tim uvjerenjem uvijek izlazim na teren", rekao je Ninković, između ostalog.

Na svoj 18. rođendan stekao je pravo da samostalno daje intervjue (do sad mu to nije bilo dozvoljeno prema pravilniku trenera Vladimira Vermezovića) i prisjetio se dolaska u Partizan.



Crno-bijeli su ga 2005. godine Mačvi iz Bogatića platiti 1.000 evra i uz to priložili garnituru dresova, kao i 14 lopti za klub i školu fudbala koju je pohađao.

Otkriveno je da je Ninkovićev fudbalski razvoj pratio i OFK Beograd, ali da je njegov otac Branimir odlučio da sina pusti u klub za koji navija cijela porodica.

"Od malena sam ‘volio loptu’ i prirodno mi je bilo da je uzmem, predriblam sve i postignem gol. Nisam ja sebičan, već sam bio svjestan da sam nadmoćniji od ostalih na terenu, ali sam vremenom počeo da mijenjam navike, jer nisam sam na terenu...".

"Još volim fudbal onako na dječiji način i trebaće mi dosta vremena da fudbal prihvatim kao profesiju... - Šta da radim kad sam takav po prirodi. Teško držim na uzdi samokontrolu, posebno na utakmicama, pa i treninzima. Pukne mi tako iz čista mira, a poslije mi je krivo i svima se izvinjavam", dodao je on.

Dobro zna da će morati da mijenja navike ako želi da napravi karijeru u skladu sa svojim talentom.

Uz Aleksandra Mitrovića često je označavan kao jedan od najproblematičnijih igrača u taboru srpskog šampiona.

"... Možda je uzrok tome i višak adrenalima, koji mi je izmjeren čak i u stanju mirovanja. Moraću što prije da se iskontrolišem, inače neće biti dobro za moju karijeru" , dodao je Ninković.

Priznao je da su ga strašno pogodili medijski napisi o tome da je bio maltretiran tokom odrastanja i da sada zbog toga pokazuje negativne emocije.

"Ne mogu da vjerujem šta sve ljudi pričaju. Moj otac i majka me nisu ni dvaput u životu udarili, niti se prema meni ponašali kao prema nekom ko je problematičan. Moj otac je profesor i kao pedagog odlično zna kako treba postupati sa djecom. To me je strašno pogodilo, jer mnogo volim i poštujem svoje roditelje i smatram da nisu zaslužili da se tako piše o njima, bez ikakvog razloga", rekao je Ninković i poručio za kraj:

"... Potrudiću se da u vremenu koje je predamnom bude u prvom planu samo moja igra".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC