• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona ne štedi na zvijezdama

Katalonci na godišnjem nivou prosječno po igraču troše 6.46 miliona evra, čime su postali najskuplji sportski kolektiv na svijetu.

 Barselona ne štedi na zvijezdama  Izvor: MONDO

Barselona godinama, pa čak i kada ne osvaja trofeje, važi za ekipu koja igra najbolji fudbal na planeti.

Mesi, Inijesta, Ćavi i kompanija su toliko dominantni u odnosu na rivale da su utakmice Katalonaca za mnoge postale dosadne. Ne zbog toga što nema golova i prilika, naprotiv. Tek ponekad su mečevi Barselone u Primeri, Ligi šampiona ili nekom trećem takmičenju rezultatski zanimljivi. Kada je Barsa u pitanju, uglavnom je sve izvjesno, osim razlike kojom će pobijediti.

Do takve reputacije Barselona je došla stvaranjem moćne škole i kupovinom igrača koji će od prvog do posljednjeg dana na Nou Kampu imati apsolutno jasnu ulogu u timu.

Takođe, četvorostruki prvak Evrope već godinama gro ekipe drži na okupu. Za tako nešto potrebno je i mnogo novca, jer trenutno najveće zvijezde svjetskog fudbala nije lako zadržati.

Iz tog razloga Barselona ne žali novac za plate svojih zvijezda.

Ponos Katalonije troši najviše novca na plate igrače, pokazalo je istraživanje "Sporting Intelidžensia", koje se odnosilo na sedam različitih sportova. Do ovog saznanja se došlo tako što su upoređene plate igrača iz čak 278 klubova iz 14 različitih liga.

Pored Primere, Serije A, Premijer lige i Bundeslige, anketa je obuhvatila škotsku, američku, kanadsku i australijsku fudbalsku ligu, zatim četiri najpopularnija takmičenja u Sjedinjenim Američkim Državama - bejzbol, košarku, američki fudbal i hokej, bejzbol ligu u Japanu i kriket u Indiji.

Kao najplaćeniji sportski kolektiv na svijetu, Barselona prosječno na godišnjem nivou po igraču izdvaja 6.46 miliona evra. Real Madrid je na drugom mjestu sa 5.86, treći je Mančester siti sa prosjekom od 5,5 miliona, slijede Čelsi sa pet, pa Los Anđeles Lejkersi sa 4,6 miliona evra.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC