• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Čović, Tončev i Kokeza iza Džaje

Crveno-beli dobili tri potpredsjednika i novi Upravni odbor. Prvom čovjeku kluba Draganu Džajiću pomagaće dosadašnji saradnici iz Radne grupe.

 ZVEZDA: Čović, Tončev i Kokeza iza Džaje Izvor: MONDO

Poslije više od dva mjeseca funkcionisanja pod vođstvom Radne grupe za stabilizaciju i konsolidaciju, izabrani su novi najviši organi kluba iz Ljutice Bogdana.

Na vanrednoj sjednici Skupštine Crvene zvezde, pod drugom od četiri tačke dnevnog reda, izabrana su trojica potpredsjednika - Nebojša Čović, Ivica Tončev i Slaviša Kokeza.

Iako je bilo predviđeno da klubom rukovode predsjednik i dva potpredsjednika, usvojenom izmjenom Statuta ubuduće će na čelu Crvene zvezde biti tri potpredsjednika i najviše 16 preostalih članova Upravnog odbora (UO). Takođe, Odbor za hitna pitanja činiće svi potpredsjednici i jedan član kojeg bira UO.

Svi imenovani najbliži saradnici Dragana Džajića bili su članovi Radne grupe, a kao što je MONDO i najavio, Nebojši Čoviću - prvom čovjeku košarkaške sekcije crveno-bijelih, i u narednom periodu biće povjeren rad na sanaciji i ozdravljenju finansijskog sektora kluba.

Prisutnih 106 (od ukupno 149) članova tog tijela proglasilo i članove novog UO:

Pored predsjednika Džajića, potpredsjednika Kokeze, Čovića i Tončeva, u tom tijelu sjediće i Branko Radujko, Aleksandar Antić, Miodrag Lemajić, Slobodan Babić, Predrag Ćulibrk, Božidar Cerović, Milovan Stanišić, Miljko Ristić, Dušan Savić, Branko Kovačević, Zoran Bašanović, Marko Ćulibrk.

Novi generalni sekretar je Miodrag Zečević, a zamjenik će mu biti dosadašnji vršilac dužnosti Stefan Pantović.

Fudbalski menadžer Zoran Stojadinović, dosadašnji član Radne grupe, promovisan je u novog sportskog direktora, prema očekivanjima - pošto je bio jedini kandidat za tu funkciju.

Dragan Džajić, predsjednik kluba i predlagač izglasanih odluka, rekao je u obraćanju delegatima da je Crvena zvezda u proteklom periodu prvi put u istoriji naučila šta znači biti pobijeđen.

"Ako očekujete da vam obećam evropsku Zvezdu za pola godine ostaćete uskraćeni za takvo obećanje, ne zato što ne vjerujem u vaskrsnuće nove, stare, velike i čiste Crvene zvezde, u rađanje novih velikih asova i stvaranje novih rezultata, naprotiv. I latio sam se posla znajući šta me sve čeka na tom dugom putu, a na njemu sam spreman da svo svoje znanje i umijeće stavim u funkciju Crvene zvezde i to obećanje neću nikad iznevjeriti", rekao je on.

Prema njegovim riječima, u minulom periodu sačinjen je presjek finansijskog i sportskog momenta Crvene zvezde.

"U kratkoročnom pogledu, taj presjek biće polazna osnova za izradu plana antikriznog upravljanja, prije svega usmjerenog na promenu strukture prihoda i rashoda i poboljšanje stručno-pedagoškog rada sa svim kategorijama igrača. U srednjoročnom pogledu, poslužiće za izradu plana petogodišnjeg razvoja kluba, koji će biti izrađen do redovne skupštine", dodao je Džajić i podvukao:

"Ne zaboravimo - budućnost se stvara, bar mi zvezdaši to znamo".

Sve odluke donesene su jednoglasno, a svi izabrani rukovodioci kluba dobili su petogodišnji mandat.

Sjednicu je vodio predsjednik Skupštine Crvene zvezde Svetozar Mijailović, a u sali na stadionu sjedili su i legende kluba, među kojima i Vladimir Petrović Pižon, Stanislav Karasi, Stevan Dika Stojanović, Ratomir Dujković, kao i brojne javne ličnosti...

(J.T. - M.Š. - MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC