• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Inter posrće, Jovetić blista

"Neroazuri" odigrali samo 1:1 sa Đenovom. Crnogorac Stevan Jovetić postigao dva gola za Fiorentinu u pobjedi nad Palermom.

 SERIJA A: Inter posrće, Jovetić blista  Izvor: MONDO

"Neroazurima" je prijeko bila potrebna pobjeda protiv pretposljednjeg tima na tabeli, međutim ispostavilo se da to nije bio lak zadatak kako se činilo prije početka utakmice.

Đenova je čekala svoju šansu i u vođstvo došla u 77. minutu golom Ćira Imobilea, a Esteban Kambijaso je izjednačio devet minuta kasnije.

Gosti su pokazali na Đuzepe Meaci da su tvrd orah iako ne blistaju ove sezone. Meč je počeo onako kako se i očekivalo, napadima Intera, međutim gola nije bilo, a utakmica je tekla bez izglednih šansi.

Iako je Inter imao bolje šanse, gol su prvi postigli gosti, a utakmica je od tog momenta postala značajno zanimljivija. Gol koji su primili je razbudio Stramaćonijeve igrače koji su brzo stigli do izjednačenja, zamalo i do pobjede ali je Livajin šut u samom finišu meča zaustavila stativa.

Žustro je počela utakmica, već na samom startu Inter je imao nekoliko prilika da dođe u vođstvo, sa druge strane, igrači Đenove su se dva puta našli u ofsajdu.

Međutim, poslije toga je utakmica ušla u mirnu fazu, pa nije bilo izglednih prilika za gol ni na jednoj strani do kraja poluvremena.

Drugo poluvrijeme nije donijelo ništa novo, Inter je stvarao polušanse ali se Đenova odlično branila i odolijevala ne tako ubojitim napadima "neroazura".

Ipak, sve vrijeme se činilo da bi Đenova mogla da dođe do gola, gosti su strpljivo čekali svoju šansu i dočekali su je u 77. minutu kada je Ćiro Imobile doveo Đenovu u vođstvo.

Inter se poslije toga rastrčao po terenu, pa je Kambijaso izjednačio u 85. minutu, poslije toga, igrači u plavo-crnim dresovima su željeli da dođu i do pobjede. Najbliže pobjedi su bili u 90. minutu kada je šutirao Marko Livaja ali je pogodio stativu.



Fiorentina je blistala na gostovanju Palermu. Prije svih Stevan Jovetić.

Bivši kapiten Partizana postigao je dva gola u pobjedi svog tima, a posebno je bio atraktivan drugi, kada je "potkopao" loptu pri izvođenju jedanaesterca.

Od srpskih internacionalaca na terenu su bili Željko Brkić i Dušan Basta . Nenad Tomović bio je u početnoj postavi Fiorentine, a Adem Ljajić meč odgledao sa klupe. Pored dvostrukog strijelca Jovetića, u startnoj postavi bio je i njegov zemljak Stefan Savić.

Šansu je dobio i Nenad Krstičić u dresu Sampdorije. Odigrao je poluvrijeme i nije izlazio na drugo iz svlačionice.

PAROVI 18. KOLA

Inter - Đenova 1:1 (0:0)
/Kambijaso 85 - Imobile 77/

Atalanta - Udineze 1:1 (1:1)
/Denis 40 p – Murijel 33/

Bolonja – Parma 1:2 (0:0)
/Sorensen 54 – Valdes 56, 66/

Palermo – Fiorentina 0:3 (0:0)
/Jovetić 50, 83 p, Rodrigez 89 p/

Sampdorija – Lacio 0:1 (0:1)
/Hernandes 31/

Sijena – Napoli 0:2 (0:0)
/Mađo 86, Kavani 90 p/

Torino – Kjevo 2:0 (2:0)
/Sardo 12 ag, Gaci 26 ag/

Roma - Milan 4:2 (3:0)
/Burdiso 13, Osvaldo 23, Lamela 30, 61 - Pacini 87 p, Krkić 88/

u petak

Peskara - Katanija 2:1 (1:1)
/Čelik 23, Tonji 90+5 - Barientos 35/

Kaljari - Juventus 1:3 (1:0)
/Pinjila 16p - Matri 75, 90+2, Vučinić 90+5/

TABELA: Juventus 44, Lacio 36, Fiorentina 35, Inter 35, Napoli 34, Roma 32, Milan 27, Parma 26, Katanija 25, Udineze 24, Atalanta 22, Kjevo 21, Torino 19, Bolonja 18, Sampdorija 17, Peskara 17, Kaljari 16, Palermo 15, Đenova 14, Sijena 11.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC