• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Nećemo dozvoliti Kosovu da uđe u FIFA

Na sjednici Izvršnog odbora FSS je razmatrana odluka FIFA da odobri Kosovu da igra prijateljske mečeve.

 FSS: Nećemo dozvoliti Kosovu da uđe u FIFA Izvor: MONDO

Sjednicom Izvršnog odbora predsjedavao je Tomislav Karadžić, a prva tačka dnevnog reda bila je odluka FIFA da dozvoli Kosovu da igra prijateljske utakmice.

Na sjednici Izvršnog komiteta FIFA od 14. decembra raspravljalo se o modalitetima sprovođenja odluka po pitanju prijateljskih utakmica Fudbaleske federacije Kosova.

Izvršni komitet FIFA je odlučio da se utakmice ne igraju pod nacionalnim simbolima, a da mečevi neće moći da se igraju na teritoriji Kosova bez prethodnog odobrenja Fudbalskog saveza Srbije.

FSS će nastaviti sa naporima da se takozvanoj Fudbalskoj federaciji Kosova ne dozvoli prijem u FIFA i UEFA na bazi čnjenice da Kosovo nije članica UN.

Takođe, na sjednici Izvršnog odbora je zaključeno da je naveći problem na srpskim stadionima nasilje na tribinama i naloženo je svim organima Superlige da preduzmu sve postojeće mjere kako bi nasilje bilo zaustavljeno.

Ponovljeno je i da od sljedeće sezone svi klubovi Jelen superlige moraju da imjau reflektore na svojim stadionima jer u protivnom neće moći da se takmiče.

Savez će pomoći svim klubovima kada je postavljanje reflektora u pitanju ukoliko prethodno ispune sve ostale uslove predviđene Pravilnikom o licenciranju klubova kao što je to bio slučaj u Jagodini, Kruševcu, Užicu i Gornjem Milanovcu.

Na sjednici je usvojen i izvještaj Sudijske komisije FSS. Konstatovan je kvalitetan rad u ovoj organizaciji i predloženo je da se nastavi sa podmlađivanjem sudijskog kadra i dodatnom edukacijom.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC