• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štimac: Navijam za Novaka Đokovića

Selektor Hrvatske Igor Štimac tvrdi da uvijek navija za najboljeg srpskog i svjetskog tenisera ukoliko ne igra protiv nekog hrvatskog igrača.

 Štimac: Navijam za Novaka Đokovića Izvor: MONDO

Štimac je rekao je u intervjuu "Mocart sportu" da nema potrebe da fudbaleri Srbije aplaudiraju hrvatskoj himni, kako je naredio selektor "orlova" Siniša Mihajlović.

"Nema potrebe za tim. Prema bontonu, ne treba da se aplaudira himni. Stvar kulture je da se u tišini odslušaju himne. Volio bih da se to desi, ali teško je kontrolisati masu",
kazao je Štimac, koji je zatim nastavio:

"Sa Sinišom sam razgovarao kako bismo se dogovorili da pazimo na ponašanje i izjave, kako tenzije ne bi izmakle kontroli. Ali, kako je ovo usr... društvo, loše namjere su propraćenije od dobrih. Nekome je želja da bude tenzija, da nekome padne glava. Ali meni nije."

Hrvatski selektor je istakao da navija za najboljeg tenisera Srbije, ali i svijeta Novaka Đokovića.

"Ako igraju Rodžer Federer i Đoković, navijam za Novaka. Za njega ne navijam jedino kad igra sa hrvatskim igračima. Imao sam priliku da ga upoznam u Umagu, to je izvanredan čovjek i sportista", izjavio je Štimac.



Štimac je ponovo negirao da je zvao oslobođene hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača da izvedu početni udarac na meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa Srbijom.

"To je zla namjera pojedinaca da nešto što nikada nije rečeno plasiraju u naslov. Ako kažem da sam dobio poruke navijača koji žele da generali izvedu početni udarac, onda je tu sve jasno. Nisam neinteligentan, pa da mi se to učini mogućim", jasan je Štimac koji je kazao da dolazi u Beograd:

"U posljednjih sedam godina bio sam bar sto puta u Beogradu. I dalje je sve isto, dobri izlasci, lijepe žene, odličan noćni provod. Samo još u većem obimu u odnosu na period kada sam bio u vojsci osamdesetih godina. Poznato je da nekada volim da se zabavim uz narodnu muziku, sa Džejom sam prijatelj i bio sam nekoliko puta na proslavi njegovih rođendana u Beogradu. A Sinana Sakića često poslušam uživo."

Neizostavna tema u razgovoru sa Štimcem jeste čuveni incident sa Mihajlovićem na meču finala Kupa Jugoslavije 1991. godine.

"To je bio sukob na terenu, čisto fudbalski. U to vrijeme bili smo mladi i nedovoljno zreli. Ne treba se vraćati u prošlost. Okrenut sam sadašnjosti i budućnosti, a siguran sam da je i Siniša. To potenciraju oni koji bi željeli da se ponove slične slike, to im neće uspjeti", kazao je selektor "vatrenih".

Štimac se prisjetio i Mundijala u Francuskoj 1998, kada je Hrvatska bila treća na svijetu, a smatra da su mogli i do finala da je Robert Prosinečki ranije ušao u igru.

"Francuzi su bili nemoćni, ali nismo imali adekvatnu reakciju u trenutku kada je trebalo lomiti rivala. Upravo nam je nedostajao igrač koji bi nam donio dominaciju na sredini terena. A Prosinečki je bio taj. Ne znam šta je Ćiro Blažević čekao sa izmjenom",
rekao je Štimac i nastavio:

"Sjećam se i da je Zvonimir Boban ušao bolestan u meč, na poluvremenu smo shvatili da ima virus i temperaturu. Molio je da ostane u svlačionici, čak se i istuširao, ali mu je Ćiro naredio da igra. Izašli smo iz svlačionice, poveli i tada je trebalo uvesti Prosinečkog, ali to se nije dogodilo."

Reprezentacija Srbije za Igora Štimca nije nepoznanica jer, kako kaže, redovno prati igre "orlova" na svjetskoj sceni.

"Ne može da bude nepoznanica selekcija za koju igraju Aleksandar Kolarov, Neven Subotić, Branislav Ivanović... Gledam utakmice svaki dan i uvijek vidim nešto novo. Srbija je morala da pobijedi Škotsku, zatim su demolirali Vels, mada je tu ušlo sve što su fudbaleri zapucali. U utakmici sa Belgijom je u prvih pola sata trebalo da vodi 3:0", rekao je Štimac, koji nije želio da otkrije slabe tačke "orlova".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC