• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Real(no), razbijena banda!

Malaga - Real 3:2. Murinjo izostavio Kasiljasa i "pukao" od bivšeg trenera Reala Pelegrinija. Madriđani na 16 bodova minusa za Barsom.

 PRIMERA: Real(no), razbijena banda! Izvor: MONDO

Raspad sistema.

Real Madrid poslije 17 odigranih kola u Primeri zaostaje 16 bodova za Barselonom! Statističarima će vjerovatno trebati malo vremena da iskopaju tačne podatke, ali ovako na "prvo oko" pitanje je da li je to ikada bio slučaj u ovako ranoj fazi prvenstva.

Iz Evrope izbačena Malaga, koja tako nema više motiva da se bori za pozicije u vrhu tabele, deklasirala je igrom slavni klub i tako nanijela prvi poraz Realu od 1983. godine.

Na La Rosaledi: Malaga - Real Madrid 3:2 (0:0).

Bivši trener Reala, sada prvi stručnjak Malage, Manuel Pelegrini u svemu je nadmudrio ekipu koju je na teren poslao Žoze Murinjo, a na terenu nije bilo Ikera Kasiljasa. U namjeri da trgne ekipu iz krize Murinjo je prvi put poslije deset godina izostavio Kasiljasa iz startne postave, a koliko je uspio u svojoj namjeri procijenite sami.

Zbunjenog Antonija Adana načeo je "Zlatni dečko" Isko devetim golom u Primeri, a dokusurio Roke Santa Kruz golovima u 72. i 78. minutu za 3:1. Adanu na dušu može da ide samo treći gol domaćih, poslije čega je Karim Benzema uspio samo da ublaži novi poraz Reala, u kojem će biti burno tokom dvonedjeljne pauze u prvenstvu koja slijedi.

Zanimljivo, Isko je šest od devet golova postigao protiv timova koji u imenu imaju Real: Madrid, Saragosa, Betis, Sosijedad, Valjadolid i Viljareal.

Real je na kratko izjednačio poslije komične situacije u kojoj je Benzema pred golom, sa zemlje, pokušao da doda loptu ali je napucao u petu defanzivca Malage Serhija Sančeza.

Posljednji put kada je Malaga pobijedila Real kod kuće bila je 1983. godina, a rezultat je bio 6:2. Od tada, "kraljevski klub" je 14 puta putovao na jug zemlje i ostao neporažen.

Kristijano Ronaldo, koji je Malagi dao deset golova za kratko vrijeme u Španiji, od čega dva het-trika, imao je dobru šansu na početku, ali je njegovu vijugavu bombu iz slobodnjaka nekako zaustavio Vili Kavaljero i od tada Portugalca su potpuno neutralisali igrači domačeg tima, naročito sjajni defanzivac Martin Demikelis.

Za oproštaj od Reala do 2013. godine, u kojoj možda nećemo gledati neke sadašnje aktere, još jedan kuriozitet - "kraljevići" su 2012. započeli pobjedom nad Malagom od 3:2 u Kupu kralja, a završili je porazom u Primeri identičnim rezultatom.

Loše da lošije ne može biti.

Pročitajte strijelce, rezultate i tabelu poslije 17. kola Primere.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC