• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stadion Leotara postaje Bobar Arena?

Fudbalski hram Leotara - "Police" mogao bi da promijeni ime u "Bobar banka Arena" zbog činjenice da se stadion nalazi pod hipotekom, piše "Press RS".

 Stadion Leotara postaje Bobar Arena? Izvor: MONDO

Naime, rukovodstvo Leotara u "Bobar banci" podiglo je tri kredita, prvi od 130.000 maraka 2006. godine, dok je četiri godine kasnije u rasponu od devet mjeseci na račun kluba iz iste banke odobreno najprije 110.000, a potom i 250.000 maraka. Kao zalog za taj kredit stavljen je Gradski stadion koji je navodno FK Leotaru dodijeljen 1970. godine.

Ipak, klub se trenutno nalazi u teškoj finansijskoj situaciji i pitanje je da li je u mogućnosti da vraća mnesečne rate, tako da bi "Bobar banka" uskoro mogla prenijeti parcelu u strogom centru grada u svoje vlasništvo i staviti je u prodaju kako bi namirila potraživanje od 490.000 KM.

"U kasi Leotara nema novca i klub je u izuzetno teškoj situaciji. Do sada su se rupe krpile od novca iz budžeta grada, kao i od Hidroleketrana na Trebišnjici, a pitanje je ko će u budućnosti preuzeti klub pošto je očigledno da sada postoji politički razlaz između Administrativne službe i javnih preduzeća koja su u vlasništvu države", izjavio je izvor banjalučkog lista blizak dešavanju u Leotaru.

Zanimljivo je da je Leotar 2003. godine, kada je osvojena prva šampionska titula, bio na meti srpskog biznismena Milana Mandarića, koji je tada ozbiljno zagrizao da kupi trebinjskog premijerligaša i u njega ulaže kao što to radi sa klubovima po Engleskoj.

Njegov uslov bio je da zajedno sa klubom u cijenu bude uračunat i stadion. Međutim, tada je dobio odgovor da su "Police" u vlasništvu grada Trebinja.

"Mandarić je boravio u Trebinju i raspitivao se o Leotaru. Posebno ga je interesovalo da li su riješeni imovinsko-pravni poslovi i da li je stadion u vlasništvu kluba. Kada je čuo da je grad vlasnik, odustao je od privatizacije, ali je reklamama pomogao nastup kluba na međunarodnoj sceni", rekao je bivši sekretar Leotara Radovlav Kundačina, prije više od godinu dana, kada se pojavila informacija da Mandarić želi da kupi Borac iz Banjaluke.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC