• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferguson: Van Persi kao Kantona

Prva polusezona holandskog napadača na Old Trafordu nedovoljivo je podsjetila Škota na dolazak legendarnog Francuza u klub.

 Ferguson: Van Persi kao Kantona Izvor: MONDO

"Nama u Mančester junajtedu poklon za Božić stigao je ranije, još početkom sezone, kada je u klub došao Robin van Persi", naslađuje se trener "đavola" Aleks Ferguson. Apsolutno sa razlogom.

Njegov tim trenutno je lider na tabeli Premijer lige, sa četiri boda prednosti u odnosu na najljućeg rivala - Mančester siti. Takođe je obezbjedio i plasman u osminu finala Lige šampiona, gdje ga očekuju okršaji sa Real Madridom.

Prijatnu stvarnost Fergusonu uljepšava i Robin van Persi, efikasni centarfor (15 golova u 22 utakmice), koji mu je još jednom dao pravo da konstatuje da je ostvario pun pogodak u ljetošnjem prelaznom roku.

Stoga, ne može da izbjegne pohvale na račun Holanđanina koji mu je nedavno donio i zlata vrijednu pobjedu nad Sitijem, šampionom Engleske.

"Nerado ističem pojedinca, jer vjerujem da uspjeh fudbalske ekipe zavisi od timskog rada. Mi nismo tim koji se oslanja samo na jednog igrača, ali nekad jednostavno iskrsne situacija u kojoj morate da se oslonite na sreću u potrazi za posljednjim djelićem slagalice", rekao je iskusni trener.

Kupovina Robina van Persija podsjeća ga na dovođenje kontroverznog Francuza Erika Kantone.

Snažni napadač stigao je u Junajted 1992. godine, iz Lidsa, i u crvenom dresu poslije pet sezona završio karijeru. U svojoj prvoj sezoni na Old Trafordu bio je djo ekipe Aleksa Fergusona koja je osvojila prvu titulu transformisanog elitnog engleskog ranga, nazvanog Premijer liga.



U istoriji ostrvskog fudbala ostao je upisan i kao član šampionske generacije Lidsa, koja je sa peharom prvaka u ruci 1992. godine spustila zavjesu na ugašenu Fudbalsku ligu.

Za Junajted je odigrao 185 utakmica i postigao 82 pogotka. Ostavio je dubog trag i po problematičnom ponašanju, neobuzdanom temperamentu, tuči sa navijačima, ali i po tome što je doprinijeo osvajanju prve šampionske titule "đavola" od 1967. godine.

"Isto tako smo pogodili i kada smo doveli Erika Kantonu na Old Traford. I on je dokazao da je pravi igrač u pravom klubu u pravo vrijeme. Postao je katalizator i odskočna daska za talas našeg uspjeha. Uopšte nije neophodno da dovede nekoga za mnogo novca", rekao je on, podsjetivši da je Kantona stigao u klub za manje od 1,5 milion evra.

Van Persi je poslije fantastične sezone u Arsenalu kupljen za 27 miliona evra. Što nije malo novca, pogotovo uzevši u obzir činjenicu da su mnogi letos kritikovali Ferguson da dovodi starog igrača (29 godina), čiji je zenit karijere prošao.

"Ni Kristijano Ronaldo nije bio rekordna kupovina, ali je sigurno vremenom napravio razliku zbog toga što je kod nas naporedovao do nivoa na kome su ga mnogi zvali najboljim igračem na svijetu", zaključio je Ferguson.

Predvođen napadačkim tandemom Runi - van Persi, Mančester junajted priprema se za seriju utakmica tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Već u srijedu dočekaće na svom terenu Njukasl, tri dana kasnije Vest Brom, a prvog januara gostovaće Viganu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC