• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odoše Brazilci iz Milanela

Od brojne kolonije "karioka" u svlačionici Milana ostaće po svemu sudeći samo rezervni golman Gabrijel. Robinjo i Pato nadomak povratka u domovinu.

 Odoše Brazilci iz Milanela  Izvor: MONDO

Brazilci Alešandre Pato, Robinjo i Tijago Silva bili su ukras prošlosezonskog Milana. Bar u kratkim periodima dok je Pato bio zdrav.

Međutim, Silva je ljetos otišao u Pariz, a njegovi zemljaci kraj jesenjeg dijela polusezone dočekali loše raspoloženi.

"Hoćemo na tranfer listu", zatražili su, a klub im je uslišio molbu.

Za usluge dvojice napadača zainteresovani su Korintijans (Pato), Flamengo i Fluminense (Robinjo), a da je njihov povratak u domovinu sasvim realan potvrđuje i podatak je potpredsjednik Milana Andrijano Galijani trenutno na "službenom putu " u Brazilu.

"Pato i Robinjo zatražili su da napuste Milan. Već znam šta bi moglo da se dogodi ako to bude i ostvareno", otkrio je Galijani.

Alešandre Pato (23), veliki talenat prilično uništen čestim i različitim povredama, obukao je dres Milana 2007. godine, u njemu odigrao 150 utakmica i postigao 63 pogotka.

Njegov zemljak Robinjo (28) pojačao je "roso-nere" 2010. godine. Prethodno je bio igrač Mančester sitija, na pozajmici u Santosu. Za Milan je nastupio 98 puta i 27 puta ubacio loptu u mrežu.

Nezvanično, njegov transfer u Flamengo već je dogovoren, a brazilski klub platiće za usluge omalenog napadača deset miliona evra. Takođe, sportska štampa ističe i da će tri četvrtine te svote platiti njemački proizvođač sportske opreme Adidas.

Patova cijena je viša, pa je do novinara "procurela" informacija da je Korintijans, klupski šampion svijeta, za njega ponudio 15 miliona evra.

Odlaskom Pata i Robinja nekad brojna kolonija u Milanelu spašće na jedno ime - rezervnog golmana Gabrijela.

Tim Masimilijana Alegrija završio je prvi dio sezone u Seriji A na sedmoj poziciji i uz zaostatak od čak 17 bodova za liderom - Juventusom.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC