• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Kakva pobjeda Junajteda!

Njukasl tri puta vodio protiv Junajteda, na kraju 4:3 za "đavole"! Siti izgubio od Sanderlenda. Čelsi u seriji.

 PREMIJER: Kakva pobjeda Junajteda!  Izvor: MONDO

Da li je moglo drugačije na praznik nego praznično!?

Engleska Premijer liga ponovo je podarila fudbalske klasike, mečeve koji se teško zaboravljaju. Na "Teatru snova" u Mančesteru, viđena je utakmica iz snova.

Mančester junajted - Njukasl 4:3, nakon što su crno-bijeli tri puta vodili! Izgleda da Božić dolazi dva puta na Old Traford, a uloga Deda Mraza pripala je Meksikancu Havijeru Ernandezu Ćićaritu, koji je po ko zna koji put doneo trijumf Junajtedu.

Mančester siti je poražen na gostovanju u Sanderlendu (0:1), golom nekadašnjeg "građanina" Alena Džonsona.

Matematika kaže da je Junajted sada na +7 u odnosu na prvog pratioca na tabeli.

Poslije prošlogodišnje sezone Premijer lige u kojoj smo vidjeli nevjerovatne obrte i šokantan finiš niko ne bi smio da kaže da je Junajted "viđen" na tronu. Ali, kad ovako pobijedi na takozvani "Boxing Day", onda su, moguće, neke "više sile" umiješale prste.

Šalu na stranu.... Ne smiju se zaboraviti ni Čelsi, pa ni Everton, ni Vest Bromvič Albion.

Čelsi je u seriji. Nakon što je u nedjelju demolirao Aston Vilu, u srijedu je postigao jedan, ali veoma vrijedan gol. Golom Huana Mate "plavci" su savladali neugodni Norić na njegovom terenu. Sada je, uz meč manje, Čelsi na 11 bodova manje od Junajteda i na četiri manje od Sitija.

Kako opisati utakmicu Mančester junajted - Njukasl? Teško! Njukasl je bio mnogo, mnogo blizu svoje prve pobjede na Old Trafordu još od 1972. godine! Ali, opet nije uspio. Dakle, 40 godina crno-bijeli ne znaju kako da savladaju Junajted u Mančesteru.

Njukasl je tri puta vodio, Junajted tri puta stizao. "Svrake" su imale veliku šansu u 89. minutu, kod rezultat 3:3. Šola Ameobi je tukao, a lopta se od stative odbila u ruke golmana Davida de Hee. Kakva sreća za Junajted!

A samo minut kasnije, gol Havijera Ernandeza Ćićarita, koji je izbjegao ofsajd zamku, tačnije igrači Njukasla je nisu dobro postavili! Kakva ludnica na Old Trafordu! Koliko važan gol za Junajted, gol, moguće, vrijedan titule.

Dodatnu dozu pozitivnog ludila, euforije i slavlja, donijela je vijest sa utakmice Sanderlend - Mančester siti.

Sanderlend je pobijedio neubjedljivi i nemaštoviti Siti 1:0, golom nekadašnjeg igrača kluba iz Mančestera Alana Džonsona. A moglo je da bude i ubjedljivije, jer je domaćin u posljednjih 10 minuta propustio tri velike šanse.

Ovo je prvi poraz Mančester sitija ove sezone na gostovanjima, ukupno drugi.

Roberto Manćini je nastavio svoj niz - i dalje ne zna za pobjedu u gostima protiv Sanderlenda! Kao trener Mančester sitija prvu utakmicu je odigrao neriješeno, a potom je naredne tri, uključujući i ovu, izgubio.

"Iz godine u godinu se ponavlja priča ovdje. Sljedeće sezone nećemo dolaziti", rekao je, duhovito, Manćini poslije utakmice i nastavio: "Ni prošle godine ovdje nismo pobijedili, pa smo osvojili titulu. Brinu me napadači. Morali bi konačno da počnu da realizuju šanse. U prvom poluvremenu smo propustili pet-šest prilika. Moramo da počnemo da dajemo golove".

Rafael Benitez dobija sve veću podršku, a i tim ga "sluša". Čelsi je blizu vodećeg dvojca i uz još jednu pobjedu, kao i uz trijumf u zaostalom meču, "plavci" bi mogli da se umiješaju u borbu za titulu.

Everton i Vest Bromvič Albion se i dalje drže. Oba tima konkurišu za plasman u Ligu šampiona i ako ovako nastave...

Everton je pobijedio Vigan 2:1 u meču u kojem je 35-godišnji Fil Nevil odigrao 500. meč u Premijer ligi.

Vest Bromvič je savladao Kvins Park u Londonu. Jedan "ludački" podatak: KPR je bio domaćin Vest Bromviču na "Boksing dej" 1968. godine. Tada je Vest Bromvič pobijedio 4:0, a KPR je na kraju sezone ispao iz elitne lige engleskog fudbala.

Fulam je vodio protiv Sautemptona, ali su gosti izjednačili. Gol za Fulam je postigao Dimitar Berbatov, koji je poslije pogotka podigao dres i pokazao majicu na kojoj je pisalo: "Samo mirno i dajte mi loptu" ("Keep calm and pass me the ball).

Balotelijevski potez Bugarina!

Sautempton je izjednačio iz penala u 85. minutu.

Za ljubitelje statistike još nekoliko podataka:

- Džoni Evans je u meču Junajted - Njukasl, najprije dao gol za svoj tim, a potom je ubacio loptu i u mrežu svog Mančestera. On je treći igrač Mančester junajteda koji je dao dva gola na jednom meču, ali na suprotnim stranama u eri Premijer lige. Prije njega isto su uradili Dejvid Bekam protiv Blekburna 2001. godine i Vejn Runi protiv Stouka 2012. godine.

- Robin van Persi je dao svoj sedmi gol protiv Njukasla. Samo jednom timu je dao više golova - Blekburnu (11), koji je sada u drugoj ligi.

- Utakmice Sanderlenda i Mančester sitija nisu završene rezultatom 0:0 još od 1938. godine! Dakle, pune 74 godine.

- Sanderlend nije pobijedio na Boxing Day još od 2011. godine, kada je savladao Blekburn. Danas je prekinuo taj negativni niz.

- Golman KPR Robert Grin postigao je u meču protiv Vest Bromviča autogol. To mu se dešava drugi put u Premijer ligi. Prethodno je dao autogol dok je branio za Vest Hem (u porazu od Liverpula 0:3 prije dvije godine).

REZULTATI 19. KOLA:

Everton - Vigan 2:1 (0:0)
/Osman 52', Jagelka 77' - Kone 82'/

Fulam - Sautempton 1:1 (1:0)
/Berbatov 8' - Lambert 85'p/

Mančester junajted - Njukasl 4:3 (1:2)
/Evans 25', Evra 58', Van Persi 71', Ernadez 90+2' - Perč 5', Evans 29'ag, Sise 68'/

Norič - Čelsi 0:1 (0:1)
/Mata 38'/

Reding - Svonsi 0:0

Sanderlend - Mančester siti 1:0 (0:0)
/Džonson 53'/

KPR - Vest Bromvič Albion 1:2 (0:1)
/Sise 69' - Brant 30', Grin 52'ag/

Aston Vila - Totenhem 0:4 (0:0)
/Defo 57', Bejl 61', 73', 84'/

Stouk - Liverpul  3:1 (2:1)

(Volters 5' i 49', Džons 12' - Džerard (p) 2')

odloženo: Arsenal - Vest Hem

TABELA: Mančester junajted 46, Mančester siti 39, Čelsi /-1/ 35, Totenhem 33, Everton 33, VBA 33, Arsenal /-1/ 30...

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC