• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Ko se sve žali na suđenje...

Naravno, Aleks Ferguson! I Hari Rednap.

 PREMIJER: Ko se sve žali na suđenje... Izvor: MONDO

Njegov Mančester junajted jeste pobijedio Njukasl 4:3 u nevjerovatnoj utakmici na Old Trafordu, ali to ga ne spriječava da ponovo viče na sudije.

Aleks Ferguson je još tokom utakmice protiv Njukasl žestoko verbalno napao sve sudije, smatrajući da su pogriješile što su gostima priznali drugi gol, za vođstvo od 2:1, koji je postigao defanzivac Mančester junajteda Džoni Evans.

Glavni sudija Majk Din najprije nije priznao gol Njukasla, smatrajući da je Papis Sise bio u ofsajdu i da je dirao loptu, ali je poslije konsultacija sa pomoćnik preinačio odluku i pruznao gol Njukaslu.

Uh, kako je to razbjesnilo Fergusona.

Skakao je, vikao na sudije, govorio im nešto kada su odlazili u svlačionicu na odmor.

Srećom po Mančester junajted, finiš utakmice donio je pozitivan rasplet. Srećom i po sudiju Majka Dina, koga je Ferguson, svejedno, "potkačio" u komentaru poslije utakmice.

"Sudija je pogriješio u tom trenutku. Ako pogledate snimak vidjećete da je Sise bio u ofsajdu i da je držao Evansa za ruku. Ako to nije aktivno učestvovanje u akciji, ja ne znam šta jeste!", rekao je Ferguson.

Zamislite da Junajted nije pobijedio ili da je izgubio (a bio je na ivici)...

Nije on jedini trener kome u srijedu sudije nisu bile po volji.

Trener Kvins Park Rendžersa Hari Rednap je poslije poraza od Vest Bromvič Albiona 1:2, optužio sudije za neuspjeh. On je ocijenio da su donijeli nekoliko štetnih odluka po njegov tim i kumovale porazu. Prije svega, priznajući drugi gol VBA.

Kod drugog gola gostiju, smatraju u KPR, Mark Antoan Forčjun je faulirao golmana Roberta Grina, koji je ubacio loptu u svoju mrežu.

"To je bio čist faul! Taj momak (Forčjun) ga je ugurao (Grina) u gol. Nije ni imao namjeru da dotakne loptu, već golmana. Pa, to je bio očigledan prekršaj", rekao je Rednap, zamjerajući sudiji Krisu Foju i što nije dosudio penal za KPR.

"Loše, loše suđenje. Taj sudija mi je sudio i protiv Stouka prošle sezone protiv Totenhema, kada nije dosudio tri penala. Kakva je svrha da pričam sa njim sada?", zapitao se Rednap.

Njegov kolega iz Vest Bromviča Stiv Klark, međutim, smatra da je sve bilo čisto, i kod gola njegovog tima, i kod navodnog penala.

"Kad ste u takvoj poziciji kao KPR, a to je dno tabele, onda ćete u svakoj mogućoj situaciji da vičete: 'To je penal, to je penal'. Njihovo je pravo da traže šta hoće, ali sudija je taj koji odlučuje. Lopta je pogodila u ruku Lajama Ridžvela bar metar van kaznenog prostora", rekao je Klark.

Nastavio je, pomalo ljutito:

"Neću da pričam o tim, kako ih zovete, kontroverznim stvarima. Hoću da pričam o tome da smo osvojili 33 boda iz 19 utakmica. Dok KPR nije postigao gol (smanjio na 1:2), mi smo apsolutno kontrolisali utakmicu i ljudi bi trebalo da nam ukažu malo više poštovanja. Velika je bila razlika u igri između ova dva tima. Odlično smo prenosili i dodavali loptu, stvorili smo veliki broj prilika, a oni su izgledali kao tim sa dna tabele".

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC