• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Begić: „Cilj je plasman u Brazil“

Novoizabrani predsjednik Fudbalskog saveza BiH naglasio šta je prioritet u radu njegovog tima.

 Begić: „Cilj je plasman u Brazil“ Izvor: MONDO

Prvi predsjednik Fudbalskog saveza BiH, koji je dobio četvorogodišnji mandat da samostalno predvodi „krovnu kuću fudbala“, Elvedin Begić potvrdio je da je osnovni cilj rada novoizabranog rukovodstva saveza, da obezbijede uslove kako bi se seniorska reprezentacija plasirala na neko veliko takmičenje, prevashodno misleći na sljedeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

„Želja nam je da reprezentacija zadrži prvo mjesto u grupi i plasira se u Brazil. Ako uspijemo u tome, onda bi to olakšalo i rad „krovne kuće fudbala“. Nastojaćemo da i mlada reprezentacija (U-21) bude učesnik velikog takmičenja“, izjavio je Begić za sarajevske medije.

Begić je potvrdio da će reprezentacija sve preostale utakmice u kvalifikacijama, kao domaćin igrati na stadionu „Bilino polje“ u Zenici.

„Nama je u interesu da se utakmice igraju na velikom stadionu, jer je veća zarada. Stadion „Koševo“ nije bio spreman da se prijavi kao alternativa, a poznato je da i reprezentativci vole igrati u Zenici, jer je tamo odlična navijačka atmosfera“, kazao je Begić

Predsjednik saveza je istakao da će savez pomoći klubovima u poboljšanju infrastrukture, ali je naglasio da se u taj posao moraju uključiti i lokalne zajednice.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC