• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Republika Srpska gostuje u Španiji!

Kadetska reprezentacija Republike Srpske gostovaće na Iberijskom poluostrvu i igrati protiv vršnjaka iz Reala, Barselone, Alavesa, Valensije…

 Republika Srpska gostuje u Španiji! Izvor: MONDO

Odlične partije kadeta RS i osvajanje jednog od najjačih omladinskih turnira u Evropi "Stevan Nešticki" u Novom Sadu početkom juna, otvorile su vrata međunarodne scene.

Tako će već prvom polovinom 2013. godine mladići koje predvodi selektor Slavoljub Stojanović gostovati u Španiji.

"Poziv sa Iberijskog poluostrva je već stigao, samo još ostaje da se utvrdi tačan termin. Ovih dana znaćemo da li će naši najbolji kadeti putovati u januaru ili na proljeće u Španiju. Tamo bi trebalo da igraju sa vršnjacima čuvenih Reala, Barselone, Alavesa, Valensije i još nekih evropskih ekipa", rekao je selektor Slavoljub Stojanović za "Glas Srpske".

Posebno je naglasio značaj učešća reprezentacije Republike Srpske na međunarodnoj sceni.

"Pojavljivanje naše reprezentacije bilo gdje na međunarodnoj sceni je veličanstveno. To je promocija ne samo fudbala već same Republike Srpske. U očekivanju zvaničnog protokola Fudbalski savez RS je dao punu podršku, a nadamo se da će i druge institucije pomoći u organizaciji putovanja u Španiju kako bismo se na pravi način predstavili".

Stojanović, koji zajedno sa trenerima Radomirom Popovićem i Mirunom Jokanovićem radi sa najboljim fudbalerima kadetskog uzrasta, osvrnuo se na ljetošnje osvajanje turnira u Novom Sadu.

"To je najkvalitetniji turnir u jugoistočnoj Evropi. Biti prvi u konkurenciji kadeta Vojvodine, Partizana, Crvene zvezde, Osijeka i Vardara... je fantastičan rezultat. Pošto je turnir u kalendaru UEFA, naš uspjeh su prepoznali iz Španije i uputili poziv da gostujemo. Vjerujem da ćemo i tamo pokazati kvalitet", zaključio je selektor RS.

Kadetska reprezentacija se sastoji od 18 talentovanih momaka uzrasta od 17 do 18 godina. Treba istaći da je to skup odličnih pojedinaca, a o tome svjedoče i nagrade osvojene u Novom Sadu.

Tada je za najboljeg golmana proglašen reprezentativac RS Darko Dejanović, a za najboljeg igrača Nikola Lukić, takođe član selekcije RS. Republika Srpska ima i najboljeg trenera, a to je Radomir Popović. Treba takođe istaći da je na turniru blistao član Borca Fedor Predragović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC