• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: "Vječiti", dajte igrače!

Direktor svih selekcija Savo Milošević kaže da Fudbalski savez Srbije ima problem sa dva najveća kluba po pitanju odziva igrača u nacionalni tim.

 FSS: "Vječiti", dajte igrače! Izvor: MONDO

Do problema najčešće dolazi na početku sezone, jer u Crvenoj zvezdi i Partizanu ne žele da se odreknu usluga važnih igrača kako bi oni igrali za neke od mlađih selekcija Srbije, umjesto u kvalifikacijama za neko od evropskih klupskih takmičenja.

Milošević je u četvrtak zajedno sa direktorom mlađih selekcija u FSS Mitrom Mrkelom posjetio srpskog superligaša Jagodinu i tom prilikom skrenuo pažnju "vječitim" rivalima, ali i drugima.

"Stav saveza je da se malo više praktikuje saradnja sa klubovima s obzirom da često dolazimo u problem oko reprezentativnih odziva igrača, ostanka i nedolaska. Idemo po svim klubovima koji imaju reprezentativce, usaglašavamo program i pokušavamo da radimo ono što neki veliki i ozbiljni savezi rade, a to je da unaprijed napravimo godišnji plan", kazao je Milošević.

"Kada pričamo o svemu ovome, najveći problem predstavljaju naša dva najveća kluba, Partizan i Zvezda. Sa manjim nemamo problema kada je u pitanju odziv igrača jer im je u interesu da igraju u reprezentaciji", istakao je bivši reprezentativac i napadač Partizana.

Milošević je rekao i da klubovi ne prate zahtjeve i način igre reprezentacije, i da je svima u interesu da se približe ti načini rada.

"Imamo problem da način i zahtjev u igri koji imamo u reprezentaciji klubovi često ne prate. Pokušavamo da se približimo u načinu rada i razmišljanja, jer nam je to svima u interesu", kazao je Milošević.

On je ocijenio da se njegova i Mrkelina posjeta Jagodini može tretirati kao "pohvala dosadašnjem radu" tog kluba.

"Sa Jagodinom smo do sada imali fenomenalnu saradnju i sigurno će tako biti i u budućnosti. Ona postaje centar, ako to već nije, u ovom dijelu Srbije. Ideja je da osposobimo što više fudbalskih centara jer je to veliki problem. Izgubili smo ih mnogo, a nismo napravili nove", kazao je Savo Milošević.

Mrkela je rekao da je interes Saveza da proširi bazu klubova koji daju reprezentativce Srbije.

"Interes nam je da proširimo bazu klubova iz kojih dobijamo reprezentativce. Do sada su to bili Zvezda, Partizan, Vojvodina, OFK Beograd, Rad, a raduje podatak da nam sve više reprezentativaca dolazi iz Jagodine. Milošević i ja smo često ovdje i želimo da imamo dobru komunikaciju sa svim klubovima", kazao je nekadašnji igrač i funckioner OFK Beograda i Zvezde.

Mrkela je dodao da je Srbija poznata kao talentovana nacija, ali da u to neće moći još dugo da se uzda, nego će morati da poveća trening i poboljša način rada.

"Mi smo poznati kao talentovana nacija, ali nećemo moći još dugo da se uzdamo samo u talenat, nego ćemo morati da povećamo trening i poboljšamo način rada. Svuda u savremenom svijetu talenat je jedan segment, a način rada je veći dio onoga što proizvodi kvalitetnog fudbalera", kazao je Mrkela.

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC