• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Želju vodi najmlađi predsjednik u istoriji

Tridesetšestogodišnji Almir Gredić izabran je u četvrtak za novog predsjednika Fudbalskog kluba Željezničar.

 Želju vodi najmlađi predsjednik u istoriji Izvor: MONDO

Na funkciji prvog čovjeka aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine naslijediće Sabahudina Žuju koji je podnio neopozivu ostavku.

Odluka je jednoglasno donesena na klupskoj Skupštini na prijedlog dosadašnjeg predsjednika Žuje. Pored predsjednika kluba, izabran je i predsjednik skupštine - Bakir Dautbašić, koji je na ovoj funkciji proveo i prethodne četiri godine.

"Prije svega želim da zahvalim Sabahudinu Žuji na svemu što je uradio za klub. Pred nama je mnogo posla. Moramo zasukati rukave, naša misija je da se razvijamo u svakom pogledu, kako rezultatskom, tako i u infrastrukturalnom", izjavio je novi predsjednik kluba, a potom je dodao kako će raditi na tom da omladinskim kategorijama omogući što bolje uslove za treniranje, te radove na rekonstrukciji Grbavice.

"Moramo omladinskim kategorijama osigurati bolje ulove za rad, zatim moramo raditi na rekonstrukciji stadiona. Na samom početku svog mandata predložit ću da se revidira ugovor sa zaštitarskom agencijom, te moramo imati bolji odnos na navijačima. Hvala svinma na ukazanom povjerenju, a ja obećavam da ću dati sve od sebe kako bi opravdao vaše povjerenje", dodao je Gredić.

Almir Gredić bivši je fudbaler kluba s Grbavice u kojem je proveo najveći dio profesionalne karijere. Igrao je i za reprezentaciju BiH, i jedan od najboljih igrača plavih sa Grbavice u poslijeratnom periodu.

Igrajući za tim kojeg će povesti u naredni četverogodišnji mandat, Gredić je osvojio tri titule prvaka i tri Kupa BiH.

Gredić je rođen 27. aprila 1976. godine u Prijepolju.

Igračku karijeru završio je relativno rano, posvetivši se poslovnoj karijeri profilisavši se za vrlo kratko vrijeme u jednog od najuglednijih bankara u BiH. Magistar je ekonomskih nauka, a završni rad odbranio je na temu "Upravljanje marketingom sportskih organizacija".

Aktivno je učestvovao u radu Željezničara i nakon završetka karijere, a sjednicu Skupštine dočekao je u svojstvu potpredsjednika.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC