• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sokolovi" dobili predsjednika

Slobodan Ujić jednoglasno je izabran za novog predsjednika Upravnog odbora Slavije iz Istočnog Sarajeva.

 "Sokolovi" dobili predsjednika Izvor: MONDO

Skupština je prihvatila ostavku dosadašnjeg predsjednika UO Slavije Gojka Draškovića, te su smijenjeni i ostali njeni članovi. Promijenjen je i Statut kluba, te Upravu od sada čini 15 članova, a ne 11 kako je to do sada bila praksa.

Novoizabrani predsjednik predložio je deset članova UO koje je Skupština jednoglasno prihvatila, dok će ostalih pet biti naknadno određeno.

Među novim članovima Uprave popularnih "sokolova" nalaze se Mirko Šarović, Darko Babalj, Predrag Kovač, Risto Trivun, Dragan Kulina, Bogdan Čeko, Savo Tomašević, Ljubiša Ćosić i Nenad Mišović.

"Dosta sam razmišljao da li da preuzmem funkciju predsjednika kluba. Velika je odgovornost. Dug Slavije iznosi negdje oko 600.000 maraka, ali to nije veliki minus ako pogledamo da pojedini klubovi iz Premijer lige BiH duguju i po 4.000.000 maraka. Fudbaleri, stručni štab i Uprava napravili su dobar posao u prvoj polusezoni, te se nalazimo na diobi treće pozicije. Cilj nam je takmičenje u Evropi. Da ne vjerujem da to možemo učiniti ne bih ni prisustvovao Skupštini, niti bih prihvatio ovu funkciju", rekao je Ujić za "Glas Srpske".

On je istakao da je jedan od glavnih zadataka na samom početku da obezbijedi sredstva za plate igračima i stručnom štabu, te omogući kvalitetne pripreme.

"Prvi zadatak je obezbijediti oko 150.000 maraka za plate zaposlenima u klubu i za pripreme. Ovih dana Slavija bi po prvi put u istoriji trebalo da dobije generalnog sponzora. Ovo bi obezbijedilo sredstva za veliki broj izdataka koje klub ima".

Ujić je dodao da se u politiku kluba neće moći miješati stručni štab.

"Strateg ‘sokolova’ će od sada imati na raspolaganju 18 profesionalnih igrača i dva golmana. Ukoliko vidimo da nećemo uspjeti izboriti evropska takmičenja, pružićemo priliku našoj djeci da pokažu šta mogu", zaključio je Ujić i dodao da će već od prozivke u januaru, A timu Slavije biti priključeno pet juniora.

(MONDO, foto: Glas Srpske)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC