• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Venger: A, Ferguson? On smije da radi šta god

FA je zatražila od Rednapa i Manćinija da objasne kritike suđenja, a Venger pita: "Šta ćemo s Fergusonom? Pravila bi trebalo da su ista za svakoga".

 Venger: A, Ferguson? On smije da radi šta god Izvor: MONDO

Na adrese menadžera Kvins Park Rendžersa i Mančester Sitija stigla su pisma iz Fudbalske asocijacije Engleske.

Od Harija Rednapa i Roberta Manćinija zatraženo je da obrazlože svoje oštre komentare na račun sudija poslije Boksing deja i svi su izgledi da će biti kažnjeni za izrečeno.

Rednap je odluke sudija u porazu od Vest Bromvič Albiona nazvao "skandaloznim" (1:2), dok je Manćini optužio sudije da nisu željele da bude faul nad Pablo Zabaletom neposredno prije pogotka Adama Džonsona za pobjedu Sanderlenda od 1:0.

"Možda je sudija pojeo previše za Božić", rekao je Manćini tvrdeći da je nemoguće kako dva čovjeka nisu vidjela faul nad Zabaletom.



Biće zanimljivo kakvo će pismo (i da li će uopšte) dobiti mendažer Mančester Junajteda Aleks Ferguson, koji je bukvalno verbalno divljao nad sudijama tokom poluvremena utakmice sa Njukasl Junajtedom. U tom trenutku njegov tim gubio je 1:2, a na kraju uspio da pobjedi 4:3 golom u nadoknadi vremena.

Ferguson je po povratku iz svlačionice jurio prvo glavnog sudiju, pa otišao do pomoćnika, unosio mu se u lice i tražio objašnjenje za greške kod drugog gola Njukasla, tačnije autogola Džonija Evansa.

Sudija Majk Din nije isključio Fergusona za veoma teatralan verbalni istup. Menadžer Njukasla Alan Pardju osudio je poslije utakmice Fergusonovo ponašanje, a ovaj mu kasnije poslao poruku da je licemjer i nazvao Njukasl "tamo nekim lijevim klubom".

Za Fergusonovo ponašanje pitali su i njegovog velikog rivala, šefa struke Arsenala, Arsena Vengera. Venger i Ferguson imaju prilično hladne odnose i ne ustručavaju se da kritikuju jedan drugoga.

"Zašto bi se sudije plašile Fergusona? Morate da pitate njih da li je tako, ali meni se čini da takav utisak dijele mnogi širom zemlje. Postoje pravila i prilično je lako prepoznati da li ih neko poštuje ili ne. Sudije moraju da reaguju na takvo ponašanje. Oni su profesionalci i moraju da sankcionišu to...", rekao je Francuz, ukazujući na to da menadžeri bivaju kažnjavani i za daleko manje gafove od Fergusonovog.

Inače, Din je udaljio Vengera sa "Old Traforda" 2009. godine zbog toga što je ljutito šutnuo bočicu vode.

"Sudija je napravio grešku, ali to ne daje za pravo Fergusonu da se ponaša kako se ponašao. Trebalo je da bude kažnjen. On će prvi tražiti to za drugoga. Pravila su pravila i trebalo bi da su za sve nas ista. Premijer ligu gledaju širom svijeta i ovo je loš primjer. Da li bi trebalo tako da se ponašamo? Ne".

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC