• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragan Džajić - počasni stanovnik svog Uba

U petak uveče je fudbalskoj legendi Draganu Džajiću uručena povelja, kojom je proglašen za počasnog građanina svog rodnog grada.

 Dragan Džajić - počasni stanovnik svog Uba  Izvor: MONDO

Džajiću je priznanje uručio predsjednik Ubske opštine Darko Glišić, a o njegovom životu i fudbalskoj karijeri govorili su i njegovi zemljaci - braća Dušan, nekadašnji Zvezdin centarfor i Dragan Savić, advokat, kao i ubski književnik Radovan Puletić.

Džajić se zahvalio kratkim, emotivnim govorom, a među gostima iz Beograda, Valjeva i drugih mjesta bilo je ljudi raznih političkih opredeljenja, navijača ne samo Crvene zvezde.

Neko je primjetio kako je to bila "Ubska, a ne klupska privrženost Draganu Džajiću".

Povelja počasnog građanina Uba ustanovljena je 2011, a prvi dobitnik bio je interventni kardiolog Milan Nedeljković iz Beograda, profesor Medicinskog fakulteta, koji takođe potiče sa Uba.

Ubljanin Dragan Džajić (1946) prve fudbalske korake načinio je u ubskom Jedinstvu, a u Crvenu zvezdu otišao je prije no što je napunio 18 godina.

Bio je jedan od najboljih fudbalera nekadašnje Jugoslavije, igrao je i u Bastiji sa Korzike, bio je treća "Zvezdina zvezda" (poslije Rajka Mitića i Dragoslava Šekularca), lijevo krilo, kapiten, direktor i predsjednik Crvene zvezde, koja je 1990-tih u Bariju osvojila titulu prvaka Evrope, a potom u Japanu i titulu svjetskog klupskog prvaka u fudbalu.

Džajić je nedavno ponovo izabran za predsjednika Crvene zvezde, koja se nalazi u nezavidnoj rezultatskoj i finansijskoj situaciji.

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC