• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIJACA: "Vječiti" pokušavaju da uvale, ali...

Zvezdi izmiču pojačanja, Partizan prodaje Tomića i Kamaru u Tursku, Stojković ostaje. Miroslav Stevanović iz Vojvodine ili u Njemačku ili u Sevilju!

 PIJACA: "Vječiti" pokušavaju da uvale, ali... Izvor: MONDO

Zimski rok još nije zvanično počeo, ali sudeći prema "predigri", odnosno nagađanjima medija, pred nama je jedna od najmršavijih zimskih pijaca posljednjih godina.

Finansijska dubioza Crvene zvezde i potpuni kolaps sa računima jasno govore u prilog tome da će crveno-bijeli teško nekoga prodati za dobre pare (to znači milion, dva... evra). A samim tim teško da će nekoga i dovesti.

To je nedavno priznao i novi predsjednik Zvezde Dragan Džajić, a potvrdio sportski direktor Zoran Stojadinović.

U izjavi "Večernjim novostima", Stojadinović je rekao da dvojica igrača iz Južne Amerike, Grendi Perozo i Kristijan Kueva, jesu interesantni Zvezdi, ali i da vrijeme ističe, jer obojica imaju i druge ponude.

Štoper Perozo je praktično već ugovorio sve sa klubom Deportivo Tahira i dao je Zvezdi rok, dok je talentovani vezista Kueva na meti peruanskog Sporting Kristala, ali i jednog portugalskog kluba.

"Perozo se jeste dogovorio sa Tahirom, ali će čekati nas do 31. decembra. I Kuevi je istekao ugovor, ali ima ponudu prvaka Perua od 300.000 dolara po sezoni. On želi u Evropu i pristao bi da dođe u Zvezdu za 15.000 evra mjesečno, što je značajno manje od novca koji mu nude u domovini", rekao je Stojadinović za "Novosti".

Što se tiče pominjanog Kelvina Mateusa iz Porta, za njega je sada zainteresovan i zagrebački Dinamo.

"Sport" piše da mladi štoper Jovan Krneta nije u planovima Aleksandra Jankovića i on je na korak od odlaska iz Ljutice Bogdana.

Zvezda pokušava da proda Nikolu Maksimovića, ali nešto je zapelo. Olimpijakos ga neće...

Ni na Topčiderskom brdu nije ništa bitnije drugačija slika. Sve zavisi od prodaje igrača. A prodaja baš i ne ide.

Ivan Ivanov kaže da ostaje do ljeta, a isto i Vladimir Stojković.

"Ostajem! Zasad", kaže Stojković u izjavi "Sportskom žurnalu" i nastavlja: "Mogu da idem samo ako dođe takva ponuda kojom ćemo biti zadovoljni i ja i klub. O interesovanju drugih klubova sam čitao u novinama i ništa se nije desilo. I dalje sam fudbaler Partizana".

Ako Stojković bude prodat turskom Mersinu, kao zapeta puška čeka golman subotičkog Spartaka Branimir Aleksić.

"Sportski žurnal" piše da bi u Tursku mogli igrači iz vezne linije crno-bijelih. Partizan je, navodno, u poodmlaklim pregovorima oko prodaje Meda Kamare u Mersin, a Nemanja Tomić je takođe na meti jednog turskog kluba čije se ime drži u tajnosti.

Mnogo bitnije od imena klubova jeste zarada, a prema tvrdnjama sportskog lista, Partizan bi od ta dva transfera mogao da dobije gotovo tri miliona evra.

Što se tiče pojačanja, Partizan je odustao od Miloša Kosanovića, jer ima ugovor sa Krakovijom do 2014. godine. To su riječi sportskog direktora crno-bijelih Ljubiše Tumbakovića.

Dok se čeka ishod pregovora oko transfera igrača, u Partizanu se dešava odliv trenerskog kadra. Radomir Antić će u kineski Šandong odvesti Aleksandra Rogića, dosadašnjeg prvog pomoćnika Vladimira Vermezovića, ali i trenera golmana Darka Belojevića.

Od ostalih klubova, prava bomba mogla bi da odjekne na "Karađorđu". Prema pisanju sportske štampe, odlični vezista reprezentacije BiH, Miroslav Stevanović, takođe bi mogao da napusti Vojvodinu (poslije Moreire, Bojovića, Mojsova...).

"Sport" piše da bi njegova nova destinacija mogla da bude Njemačka i neki bundesligaški klub, a "Sportski žurnal" da će otići u Sevilju!

Prema izborima tog lista, Sevilja je u petak poslala zvaničnu ponudu za 22-godišnjeg vezistu, a cijeli transfer utanačen je nedavno posredstvom menadžera Zorana Pavlovića, koji je trenutno u pritvoru gdje odgovara na optužbe o navodno spornom transferu Filipa Kostića iz kragujevačkog Radničkog u Groningen.

U inostranstvo bi mogao i drugi strelac lige ove jeseni, Miloš "Popaj" Stojanović iz Jagodine, ali još čeka, kako kaže, pravu ponudu. "Jagodina se pita", kaže on.

Nastaviće se...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC