• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Samo put u Brazil

Legendarni Ivica Osim prethodnu godinu neće pamtiti po ničemu posebno, a za 2013. godinu ima samo jednu veliku želju.

 Osim: Samo put u Brazil Izvor: MONDO

U osvrtu na sad već prošlu 2012. godinu, popularni Švabo je za sarajevsko "Oslobođenje" rekao je da u proteklih 12 mjeseci ne pamti ništa specijalno, pa se vratio na dešavanja iz 2011.

"Pamtiću je po propuštenoj šansi da odemo na Evropsko prvenstvo. Da se to desilo, bila bi ovo finija priča za budućnost. Nadam se da će biti dobra škola za naše igrače jer nas u 2013. čekaju odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Mundijal, mini-ciklus. Fudbaleri moraju da shvate da je ovo za njih najveća šansa da odu u Brazil. Činjenica je da se igra zbog publike, ali prije svega zbog igrača. Želim da se reprezentacija plasira na veliko takmičenje nakon 20 godina i da ne budemo više posmatrači, gledajući utakmice na televiziji, nego da aktivno učestvujemo", izjavio je Osim.

Predsjednik Odbora za posredovanje i savjetovanje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prijesjetio se meča sa "trikolorima" u Parizu (1:1).

"Bilo je nekoliko lijepih utakmica ove godine u Zenici. Ipak, dueli sa Francuskom u Parizu i Luksemburgom, odigrani godinu ranije, garancija su da ubuduće možemo ponoviti i takve igre. Ali, ne trebamo se puno osvrtati na prošlost. Igračima stalno mora biti u glavi utakmica sa Grčkom (naredni meč kvalifikacija za SP 2014, 22. Marta u Zenici). Odlazak u Brazil nije izlet. Tamo možemo odigrati nekoliko dobrih utakmica. To je prilika da igrači obraduju navijače i napaćeni narod koji zanima fudbal", dodao je Osim.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC