• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Knežević: Čekam svoju šansu u Partizanu

Mladi fudbaler istakao da je tokom polusezone odigrao tek 50 minuta za klub iz Humske, ali da je dosta napredovao.

 Knežević: Čekam svoju šansu u Partizanu Izvor: MONDO

Filip Knežević je prošlog ljeta prešao iz čačanskog Borca u Partizan kao jedna od zvijezda prelaznog roka, ali je u dresu petostrukog uzastopnog šampiona, sa kojim je dogovorio četvorogodišnju saradnju, odigrao tek 50 zvaničnih minuta.

"Znao sam da neće biti lako, nije ni zanimljivo kad se želje lako ostvare, ali očekivao sam malo više prostora. Ne ljutim se ni na koga, svjestan sam da su mi konkurenti za mjesto u timu igrači poput Lazara Markovića ili Nemanje Tomića, tako da čekam svoju šansu", rekao je Knežević radiju "Sto plus".

Jedan od najbržih fudbalera u Srbiji počeo je da trenira sa sedam godina u rodnoj Raški, gdje je kao 16-godišnjak debitovao za prvi tim.

Usledio je odlazak u Borac iz Čačka, u čijim je omladincima bio najbolji strijelac, pa je već sa 17 godina debitovao u Superligi i dao gol Smederevu.

Knežević je, takođe, igrao za omladinsku i mladu reprezentaciju Srbije.

"Napredovao sam u drugim segmentima, koji su mi bili i potrebniji od fudbalskih. Mentalno sam ojačao, vidio da nije sve 'med i mlijeko'. U Borcu sam uvijek bio glavni igrač, morao stalno na teren, ali vjerujem da sam u ovih šest mjeseci naučio nešto što će mi koristiti", ocijenio je Knežević.

On smatra da je kvalitet koji Partizan posjeduje dovoljan za šestu vezanu titulu i da je odličan rad u omladinskoj školi ključ dominacije crno-bijelih u Srbiji.

Ocjenjujući domaće prvenstvo, Knežević je istakao slab kvalitet timova, osim Partizana, Crvene zvezde i donekle Vojvodine.

"Sve ostalo je daleko od nekog kvaliteta. To se najbolje vidi kad izađemo na evropsku scenu. Partizan, koji igra 'pješke' naše prvenstvo, ne može da računa na siguran uspjeh ni protiv ekipa koje nemaju neki visok rejting", istakao je 21-godišnji fudbaler.

Knežević je izrazio zadovoljstvo načinom na koji se prilagodio novoj sredini, a nedavno je upisao i Fudbalsku akademiju u Beogradu.

"Saigrači su me sjajno prihvatili. Saša Ilić je najbolji kapiten na svijetu, Milan Smiljanić čovjek kakvog rijetko imate priliku da upoznate, a Markec je fudbaler najplemenitijeg kova", naveo je Knežević, koji će sa ostalim igračima Partizana pripreme za nastavk prvenstva započeti 14. januara.

Poslije redovne prozivke i testiranja, crno-bijeli će boraviti sedam dana na Tari, a zatim slijedi tronedeljna finalizacija radova u Antaliji.

"Nisam imao od čega da odmaram, pa sam pauzirao samo tri dana. Teretana, fitnes i trčanje su u mom redovnom dnevnom programu. Želim da spreman dočekam pripreme, jer hoću da ostavim dubog trag u Partizanu i srpskom fudbalu", rekao je Knežević.

On je pažnju na sebe skrenuo i "nefudbalskim" izgledom.

"Ljudi često imaju problem sa vanfudbalskim stvarima. Nekome smeta boja mojih kopački, broj 77 na dresu, traka oko ruke, frizura ili minđuše. Stalno se borim sa vjetrenjačama, kao Don Kihot. Ali, da se drugačije ponašam, to ne bih bio ja", zaključio je Filip Knežević.

(Beta, foto: partizan.rs, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC