• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIJACA: Čelsi prodaje i kupuje

Danijel Staridž kompletirao transfer iz Čelsija u Liverpul. Napadač Njukasla Demba Ba dobio odobrenje da pregovara o odlasku na Stamford bridž.

 PIJACA: Čelsi prodaje i kupuje  Izvor: MONDO

Prvih dana nove godine i prvih sati zimskog prelaznog roka "gužva" je na fudbalskoj pijaci u Premijer ligi.

U istom danu, u razmaku od nekoliko sati, pojavilo se nekoliko važnih informacija.

Najprije je 23-godišnji napadač Danijel Staridž kompletirao prelazak iz Čelsija u Liverpul.

"Počastvovan sam i srećan što sam došao u Liverpul. Trener Brendan Rodžers mi je rekao da me ima u dugoročnim planovima, a i ja želim da ostanem što duže na Enfild roudu. Nisam došao ovdje da bih imao epizodnu ulogu. Ovo je ogroman klub, za mene, jedan od najvećih na svijetu. Liverpul ima nevjerovatne igrače i klasne fudbalere", izjavio je Staridž.

Od 2009. godine on je za Čelsi ukupno postigao 24 gola. Bio je na pozajmici u Boltonu 2011. godine i postigao je osam golova.

Nekoliko sati kasnije, još jedna vijest. O potencijalnom transferu u Čelsi.

Njukasl je odobrio napadaču Demba Ba da uđe u pregovore sa londonskim klubom. Od dolaska u Premijer ligu, januara 2011. godine Senegalac je postigao 36 golova. Samo su Robin van Persi (64) i Vejn Runi (44), dali više golova od njega u tom periodu.

Demba Ba je u Njukasl stigao iz Vest Hema u junu 2011. godine. On je iz Hofenhajma trebalo da dođe u Stouk, ali nije prošao ljekarske preglede, međutim u Vest Hemu to nisu vidjeli kao problem. Dao je sedam golova u 13 utakmica za "čekićare", ali je iskoristio klauzulu u ugovoru prema kojoj je mogao da nađe novi klub, ako Vest Hem ispadne iz lige, što se i dogodilo.

Njukaslu je bio potreban napadač, nakon odlaska Endija Kerola u Liverpul i angažovao je senegalskog fudbalera na tri godine (juna 2011. godine). Demba Ba je u proteklim sezonama bio prvi strijelac Njukasla.

U tekućoj sezoni Njukasl je postigao 26 golova, a Demba Ba polovinu od toga!

Čelsi je iskoristio klauzulu koju Demba Ba ima u ugovoru sa Njukaslom, da može da pregovara sa klubom koji za njega ponudi sedam miliona funti (oko 8,5 miliona evra).

Brazilac Tajson iz ukrajinskog Metalista takođe je meta Čelsija. On je potvrdio da je nedavno razgovarao sa vlasnikom Čelsija Romanom Abramovičem.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC