• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: "Mamurluk" na Stamford bridžu

"Fenjeraš" iz komšiluka šokirao Čelsi na Stamford bridžu - 1:0! Liverpul zgromio Sanderlend - 3:0, dva gola Luisa Suareza, Radovao se i Everton.

 PREMIJER: "Mamurluk" na Stamford bridžu Izvor: MONDO

Izgleda da se malo više bančilo u jugozapadnom dijelu Londona za novogodišnju noć... Kako drugačije objasniti blijedu predstavu Čelsija protiv Kvins Park Rendžersa i šokantan poraz od posljednje ekipe u Premijer ligi!?

Prvi put od 1983. godine KPR je u ligaškom meču pobijedio Čelsi na Stamford bridžu i to u kakvom trenutku! Golom Šona Rajta Filipsa, njegovim prvim u ovoj sezoni u ligi, KPR je kao gost pobijedio "plavce" 1:0 i ovo bi mogla da bude ona utakmica-prekretnica za ekipu Harija Rednapa, pred kojom je planina zvana - opstanak u Premijer ligi.

Zanimljivo, KPR je ove sezone, u prethodnih 20 utakmica ostvario samo jednu pobjedu i to protiv Fulama! I još zanimljivije - KPR je na gostujućim terenima, do ove utakmice osvojio samo tri boda, a evo sada još tri!

Loše je Čelsi ušao u meč, sporo, a gosti su došli sa namjerom da sačuvaju, po svaku cijenu svoju mrežu. Pomogao im je i Rafael Benitez koji je pošteno izmiješao ekipu, dajući šansu od starta meča Marku Marinu, Oskaru, Bertranu i Viktoru Mouzesu (na klupi su bili Ešli Kol, Ramirez, Huan Mata, Azar...).

Upravo je Marin, kome je ovo bio prvi meč koji je počeo od prvog minuta, imao sreće u 5. minutu što nije dobio direktan crveni karton poslije veoma oštrog starta nad Stefanom Mbijom. Prošao je samo sa žutim kartonom.

Čelsi je malo bolje zaigrao u drugom dijelu, počele su da se ređaju i šanse pred golom KPR, ali, sve u svemu, nije ličio na onu gol-mašinu. Sa druge strane, KPR je bio opasan iz kontranapada i prekida.

Poslije kornera, nakratko je otklonjena opasnost ispred gola Čelsija, ali je Adel Tarabt dao "rolnu" Šonu Rajtu-Filipsu koji je izvanredno šutirao sa ivise šesnaesterca i pogodio. Kao nekadašnji "čelsijevac" nije se radovao golu, ali jesu njegovi saigrači, čak je i Rednap pokazao emociju.

Kakav podatak: Šon Rajt-Filips je u 2012. godini 42 puta šutirao ka protivničkim mrežama i nijednom nije pogodio.

Velika pobjeda KPR-a, pobjeda koja bi mogla da znači put ka ozdravljenju, ka opstanku...

Čelsi se ovim porazom, može se reći, oprostio od borbe za titulom. Samo čudo može ponovo da kandiduje Čelsi kao pretendenta na titulu. Mančesterski dvojac je dobrano odmakao.



Liverpul je u jednom danu donio dva lijepa poklona svojim navijačima. Najprije je kompletiran transfer napadača Danijela Staridža iz Čelsija, a potom je u večernjim časovima deklasirao Sanderlend. Goste je otvorio Rahim Sterling, a potom je Luis Suarez na asistencije Stivena Džerarda, dva puta matirao golmana "crnih mačaka".

Džerard je došao do cifre od osam gol-asistencija ove sezone. Nedostaje mu još jedna da izjednači vlastiti rekord iz sezone 2008/09.

Novogodišnjoj pobjedi radovao se još jedan liverpulski klub - Everton. "Karamele" su u gostima pobijedile Njukasl 2:1, poslije preokreta.

Crno-bijeli su poveli već u 2. minutu sjajnim golom Papisa Sisea, glavom. U 30. minutu još ljepšim golom izjednačio je Lejton Bejns. Majstorski je izveo "slobodnjak" i pogodio. Kakav gol defanzivca!

Engleski statističari su odmah izračunali Bejnsov učinak u napadu. Od avgusta 2010. godine Bejns je postigao 12 golova i asistirao za još 15, dakle ukupno 27. To je 10 više od bilo kog defanzivca u Premijer ligi u posmatranom periodu.

Pobjednički gol za goste delo je Viktora Aničebea u 60. minutu. A čovjek je ušao u igri samo nekih 90 sekundi ranije! Nikica Jelavić mu je pripremio priliku, a Aničebe to ne propušta.

Papis Sise je do kraja imao još jednu šansu, ponovo je dobro šutirao glavom, ali nije imao sreće kao na početku meča. Nedostajaće mu Demba Ba u napadu, nema sumnje...

REZULTATI 21. KOLA:

u srijedu:

Čelsi - Kvins Park Rendžers 0:1 (0:0)
/Rajt-Filips 78'/

Liverpul - Sanderlend 3:0 (2:0)
/Sterling 19', Suarez 26', 53'/

Njukasl - Everton 1:2 (1:1)
/Sise 2' - Bejns 43', Aničebe 60'/

utorak:

Mančester siti - Stouk 3:0 (1:0)
/Zabaleta 43, Džeko 56, Aguero 74p/

Svonsi - Aston Vila 2:2 (1:1)
/Rutledž 9, Grejem 90+4 - Vajman 44, Benteke 84p/

Totenhem - Reding 3:1 (1:1)
/Doson 9, Adebajor 51, Dempsi 79 - Pogrebnjak 4/

Vest Hem - Norič 2:1 (2:0)
/Noubl 3p, O'Brajen 26 - Martin 90/

Vigan - Mančester junajted 0:4 (0:2)
/Ernandez 35, 63, Van Persi 43, 88/

Vest Bromvič Albion - Fulam 1:2 (0:1)
/Lukaku 49 - Berbatov 39, Kačaniklić 58/

Sautempton - Arsenal 1:1 (1:1)
/Ramirez 34 - Do Prado 41ag/

TABELA: Mančester junajted 52, Mančester siti 45, Totenhem 39, Čelsi /-1/ 38, Everton 36, Arsenal /-1/ 34, VBA 33, Liverpul 31, Svonsi 29, Stouk 29, Vest Hem /-1/ 26, Norič 25, Fulam 24, Sanderlend 22, Njukasl 20, Aston Vila 19, Sautempton /-1/ 18, Vigan 18, Reding 13, KPR 13.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC