• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sterling: Mama je moj Murinjo

Nova nada engleskog fudbala i Liverpula sa samo 18 godina prešao put od teškog života u Kingstonu do dresa reprezentacije.

 Sterling: Mama je moj Murinjo  Izvor: MONDO

Kada je gospođa Nadin Sterling prije 13 godina napustila Jamajku i došla u London u potrazi za poslom, teško da je mogla i da pretpostavi koliko će to koristiti njenom, tada petogodišnjem, sinu Rahimu Šekilu.

Lokacija koju je Nadin izabrala za život sa svoje četvoro djece, u blizini čuvenog Vembli stadiona, kao da je odredila sudbinu sadašnjeg krilnog igrača Liverpula.

Rahim Sterling je sa 10 godina počeo da trenira u Kvins Park Rendžersu, a već sa 14 prešao je u Liverpul za 500.000 funti!

Sa 17 godina i 107 dana debitovao je za prvi tim i postao drugi najmlađi debitant u istoriji slavnog kluba (sada je teći, pošto je u međuvremenu zaigrao i Džerom Sinkler sa 16 godina i šest dana. Drugi je Džek Robinson, koji je u martu 2010. igrao sa 16 godina i 250 dana).

U Liverpul ga je doveo Rafael Benitez, u "vatru" ga je bacio Keni Dalgliš, a u nedjelju 13. januara 2013, pod komandom Brendana Rodžersa, imaće priliku da zaigra u najvećem derbiju engleskog fudbala: Mančester junajted - Liverpul.

Sterlingove majstorije sa loptom pogledajte OVDJE.

No, krenimo redom...

"Trener mi je bio Stiv Galen. Koji god uzrast da je trenirao, vodio me je sa sobom. Čak i kada je komandovao ekipom do 18 godina, ja sam igrao, iako mi je bilo 14. U takvim slučajevima morate da razmišljate mnogo brže od rivala, pošto su oni veći i jači", prisjetio se Sterling svog prvog trenera i fudbalskog početka u intervjuu za "Mirror".

On, međutim, ističe da najveći uticaj na njega ima majka Nadin, za koju kaže da posjeduje odlično fudbalsko znanje.

"Mama upravlja mojim životom! Ponekad zna da mi zadaje glavobolje, ali je volim i ona je najvažnija osoba u mom životu. Ima veoma jak karakter i uvijek misli da je glavna. U početku nije željela da dolazi na utakmice, ali kada je vidjela koliko mi znači fudbal i ona se zainteresovala. Sada misli da je Žoze Murinjo!",kaže fudbaler koji je sa 18 godina igrao za skoro sve mlađe i jednom za seniorsku reprezentaciju Engleske.

"Ne znam odakle joj toliko znanje, ali neke stvari koje mi govori, mogu da čujem i od trenera. Zaista zna puno toga o fudbalu i načinu na koji bi trebalo da igram, gdje da stojim... Ako promašim neku šansu - gotov sam! Ne štedi me kada odigram loše, ali se uvijek trudi da kritika bude konstruktivna", dodao je Sterling.

On je istakao da od saigrača najveću podršku ima u kapitenu Stivenu Džerardu.



"Sjajan je prema meni. Stalno vodi računa kako sam, da li je sve dobro, a primijetio sam da ako me neko udari ili zakači na terenu, Džerard će mu za to vratiti uklizavanjem".

Zanimljivo, Sterling je prije dolaska u Liverpul navijao za Mančester junajted.

"Moram da ćutim o tome! Kada počneš da igraš za neki tim, odmah postaneš njegov navijač i trudiš se da uvijek pobjeđuje. Tako je i u mom slučaju".

Liverpul će u nedjelju u 14.30 po srednjoevropskom vremenu igrati upravo protiv Junajteda na Old Trafordu.

"Stariji saigrači su mi rekli da je to jedno od najtežih gostovanja. Teren je ogroman, a kažu da u posljednjih 10 minuta postane još veći! Sigurno će biti teško, ali nadam se da ćemo odigrati dobro i doći do željenog rezultata", istakao je Sterling.

Sterling je pored fudbalskog uspona britanskim medijima zanimljiv i zbog privatnog života.

Sa manekenkom Šanom Holidej, koju je istakao kao jedan od važnih oslonaca u svom životu, prije sedam mjeseci dobio je ćerku Melodi Rouz.

Novinari su, međutim, tada pisali da mu je to već šesto?! dijete.

"Nevjerovatne su neke stvari koje sam čitao o sebi, ali nikada nisam želio da se raspravljam oko toga. Ako jednom uđeš u taj krug, teško poslije možeš da izađeš. Ne žalim ni zbog čega i samo hoću da se koncentrišem na fudbal".

Sterling je za senirosku reprezentaciju Engleske debitovao u novembru 2012. protiv Švedske.

Za osmoplasirani Liverpul ove sezone je u Premijer ligi propustio samo jedan meč! Dakle, nastupao je 20 puta, a postigao je dva gola i imao dvije asistencije.

Navijači Liverpula ga, inače, već porede sa legendarnim lijevim krilom Džonom Barnsom, koji je odigrao  407 mečeva i postigao 108 golova za "crvene".

(J. T. - MONDO, Beta-AP )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC