• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale "precrtao" Maksimovića, Babalja i Simića

Šef stručnog štaba Crvene zvezde odlučio kojih deset igrača neće putovati sa ekipom u Antaliju, na prvi dio priprema.

 Sale "precrtao" Maksimovića, Babalja i Simića Izvor: MONDO

Aleksandar Janković je presjekao.

Kao što je i najavio, trener Crvene zvezde saopštio je spisak putnika za prvi dio priprema u Antaliji i predao ga Upravnom odboru, koji je tim povodom zasjedao u subotu od 9.00 časova pa do popodne.

Ima i iznenađenja!

Čarter letom u nedjelju ujutru u Antaliju neće poći Nikola Maksimović, Eli Babalj, Natanijel Asamoa, Veljko Simić, Ljubo Nenadić, Marko Mirić, Igor Mijović, Stevan Reljić, Marko Dmitrović i Filip Stojković.

Tako je spisak sa prvog treninga od 35 redova skraćen na optimalnih i najavljenih 25 imena fudbalera, koji će trenirati od 13. do 28. januara na terenima hotela "Kalista".

Šta to znači za preostalu grupu igrača?

Zvanično - ne i da su konačno otpisani, jer će u Beogradu, ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali, trenirati po identičnom programu kao i okosnica ekipe, a neki će i na pozajmice. Tako je izvjesno da će Filip Stojković u drugom dijelu sezone igrati u Napretku iz Kruševca, a Natanijel Asamoa u Borcu iz Banjaluke.

Za ostale će biti potraženo naknadno rješenje.

Janković je ostavio mogućnost da napravi izmjene za drugi dio priprema u Antaliji (od 3. do 21. februara), ako se ispostavi da je neko u Turskoj radio loše, neko u Beogradu ekstremno dobro, a ne bi trebalo zaboraviti ni faktor mogućih odlazaka.

Iako nisu definitivno zatvorena vrata prvog tima danas precrtanim igračima, već na prvi pogled jasno je da se sa njima u ovom trenutku ne računa. Da Zvezda ne želi na terenu fudbalera koji nije u njenom vlasništvu svjedoči i slučaj Nikole Maksimovića.

Ispostavilo se da je otkupljivanjem prava na njegov ugovor menadžer Pini Zahavi i jedini koji će se baviti daljom karijerom momka iz Bajine Bašte. Da li će na narednom transferu povremenog "A" reprezentativca Srbije zaraditi ili bar povratiti uloženi novac zavisiće od njegovih menadžerskih sposobnosti. Zvezda od tog transfera neće imati ništa, tačnije - novac je već potrošila, pa ga, u skladu sa tim, ni ne vidi u svojim redovima.



U Tursku će putovati dvojica igrača koji se nalaze na isteku profesionalnih ugovora - Kadu Mendeš i Nikola Mikić. Pregovori o produžetku saradnje sa njima vodiće se na pripremama, a ako negdje eventualno "zapne", trebalo bi očekivati da ne budu dio ekipe u drugoj fazi.

To se, očigledno, ne odnosi na mladog Simića, koji je takođe pred istekom ugovora, ali da pregovori sa njim ne idu u pozitivnom smjeru govori i to da će ostati u Beogradu.

Za 20 dana od danas Marko Dmitrović biće potpuno slobodan u pronalaženju nove sredine i na njega Janković takođe ne računa.

Najzanimljivija će biti situacija oko Elija Babalja, koji je prošlog ljeta došao kao veliko i najskuplje pojačanje, ali je malo reći da se nije snašao u Beogradu. Zalaganjem na treningu nagovjestio je da to možda nije ni želio. Uostalom, u izjavama australijskim medijima, između ostalog, rekao je da stvari u srpskom fudbalu nisu iste kao u australijskom, na koji je navikao.

Crveno-bijeli će pokušati da pronađu klubove Stevanu Reljiću, Ljubi Nenadiću i Marku Miriću, s obzirom da sama činjenica da se dan pred put u Antaliju nije pojavilo nijedno novo lice u klubu upućuje na to da u Crvenoj zvezdi nisu u situaciji da razmišljaju o običnim pojačanjima, koja "prave razliku", kako vole da kažu fudbalski radnici.

Praksa iz prethodnih sezona govori u prilog tome da se igrači često dovode i u hodu, pa se naknadno čekiraju u hotel.

Uostalom, prelazni rok počinje 14. januara.

(N.J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC