• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda dala rok Zvezdi

I pored toga što je Zvezda više puta izigrala Slobodu za novac, užički klub ponovo pokazao dobru volju: neće aktivirati mjenicu do 25. januara.

 Sloboda dala rok Zvezdi Izvor: MONDO

Početkom 2012. godine užička Sloboda prodala je dvojicu, tada svojih najboljih igrača, Filipa Kasalicu i Nikolu Maksimovića, Crvenoj zvezdi. Misao čelnika Slobode bila je da su napravili dobar posao. Ali, realnost ih je razuvjerila.

Prema slovu tog kupoprodajnog ugovora, Zvezda je bila dužna da Slobodi isplati sav novac za te transfere do 15. marta 2012.

Gotovo godinu dana kasnije, Sloboda još nije dobila dobar dio novca za transfer pomenutog dvojca, a pitanje je i kada će ga dobiti. Ipak, Užičani su i pored toga pristali da ne realizuju mjenicu iz decembra prošle godine najkasnije do 25. januara.

Ako ni do 25. januara Zvezda ne isplati na račun Slobode ukupno 142.000 evra (decembarska i januarska rata iz sporazuma), onda bi mjenica mogla da postane aktivna, a to znači i blokadu računa Zvezde.

Dakle, Sloboda je još jednom pokazala dobru volju prema beogradskom klubu, iako ni sama nema novca, kako to kaže predsjednik Dragan Subotić, da isplati neka ranija dugovanja.

"Spremni smo, i Sloboda prihvata, da mjenicu iz decembra 2012. godine neće realizovati dok se ne deblokira račun FK Crvena zvezda, a to je najkasnije do 25. januara 2013. godine. To podrazumijeva da je obaveza beogradskog kluba da do 25. januara uplati decembarsku i januarsku ratu iz sporazuma u ukupnom iznosu od 141.361,38 evra", piše u pismu predsjednika Slobode upućenom Crvenoj zvezdi.

Subotić je u pismu naveo još neke stvari. Recimo, da je zbog Zvezdinog nepoštovanja ugovora, Sloboda bila primorana da uzme pozajmice radi finansijske stabilnosti kluba, na koje plaća kamatu, a koju nije uračunala Zvezdi.

"Zbog ovakvog vašeg neprofesionalnog odnosa prema Slobodi, naše funkcionisanje dovedeno je u pitanje, jer dugujemo zarade igračima, zaposlenima, dobavljačima i državi. Nismo u prilici da izmirimo potraživanja prema dvojici bivših igrača koji su protiv nas vodili spor pred Arbitražnom komisijom i zbog čega su nam zabranjeni transferi u januarskom prelaznom roku", poručio je Subotić u pismu čelnicima Zvezde.

Predsjednik Slobode je naveo da je sa predstavnicima Zvezde imao desetak sastanaka i razgovora povodom nepoštovanja ugovora, ali i pored toga ništa se nije promijenilo.

"Vi ste treća garnitura ljudi, u roku od godinu dana, koji u ime i za račun FK Crvena zvezda pregovara o transferima za Kasalicu i Maksimovića, ali to nije problem Slobode već vaš. U tom periodu imali smo više od 10 dogovora, kontakata, protokola, koji na žalost ni u jednom slučaju kao klub niste poštovali", naveo je Subotić i nastavio:

"Obećali ste da će našem klubu biti uplaćeno 40.000 evra, a da do polovine januara možemo očekivati realizaciju procenta koji nam pripadaju od prodaje prava na Maksimovića. Neprihvatljivo, neprincipijelno i nedosljedno je da budete naš dužnik, a da u više navrata nađete rješenje da isplatite vaše igrače, a mi nismo bili u mogućnosti to da učinimo".

Zanimljivo, i pored toga što je Zvezda nebrojeno puta izigrala Slobodu u ovom slučaju, Užičani su dali crveno-bijelima još koji dan za presabiranje.

Odgovor na ovo pismo Subotić čeka do 15. januara.

"Naše povlačenje blokade računa FK Crvena zvezda uslijediće odmah poslije potpisa sporazuma i preuzimanja potrebne prateće dokumentacije koja ide uz sporazum", piše u pismu.

(MONDO - foto: FK Sloboda)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC