• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babaljev ugovor "jedinstven primjer"

Ukoliko bi Zvezda odlučila da zadrži Elija Babalja on bi klub uskoro koštao milion evra sa svim dažbinama i "šerovima" menadžera.

 Babaljev ugovor "jedinstven primjer"  Izvor: MONDO

Poput Nikole Maksimovića, ni Elija Babalja nema na spisku putnika na pripreme Crvene zvezde u Antaliji.

Prosto - trener crveno-bijelih, a ni rukovodstvo kluba, ne želi u timu igrače sa nejasnim ugovorima i "fantomskim" stranama u dogovorima oko dovođenja, itd.

Konkretno, ugovor između Crvene zvezde, Babaljeve menadžerske agencije i Melburn Harta razlog je zbog kojeg visoki Australijanac neće ni dobiti šansu da se nametne ove zime kod Aleksandra Jankovića, nakon što se ljetos mukom mučio da odradi pripreme pod Robertom Prosinečkim, a potom epizodirao cijele jeseni, povremeno praveći probleme na treninzima (i račune u noćnim klubovima).

Zbog čega Babalj neće dobiti šansu?

"Ugovor Elija Babalja nije baš najjasniji, postoji tu neka nerazjašnjena finansijska situacija između Zvezde, agencije i Melburna. Njegov status mi nije jasan, pa ni mnogima u klubu, pa tako on poput Nikole Maksimovića ne ide sa nama. Potrebni su nam samo igrači čiji su ugovori kristalno jasni", rekao je tener Zvezde Janković za MONDO.

Nezvanično, Babaljev ugovor koncipiran je tako da Melburn ima pravo da ga opozove ukoliko Crvena zvezda do 18. januara, odnosno za šest dana, ne plati ratu od 125.000 evra, a nakon što je ljetos plaćeno oko 200.000. Da sve bude još kontroverznije, ukoliko bi ga zadržala poslije 18. januara, Crvena zvezda morala bi da plaća 50.000 evra svakih šest mjeseci Babaljevom menadžeru, što bi značilo da bi do isteka njegovog ugovora za tri i po godine o bio plaćen trećoj strani (menadžeru) još 350.000 evra!

Suma sumarum - računajući Babaljevu platu, on bi klub koštao oko milion evra, a svima je jasno da zauzvrat nije dao ni dio te sume. U klubu bi razmislili da li je ovakav aranžman povoljan da se Babalj ispostavio kao pravo pojačanje, da je pozitivan fajter, da ga svi vole i da daje golove.

Tada bi u Ljutice Bogdana, kao i što je bio slučaj ranije sa nekim igračima, možda i tolerisali tu "nezgodnu crtu" u karakteru Australijanca bosanskog porijekla, ali s obzirom da je odnos cijena/kvalitet neadekvatan - najvjerovatnije će dva metra visoki centarfor uskoro nazad u zemlju "Ozija".

U Crvenoj zvezdi naročito su nezadovoljni njegovim ugovorom jer je previše ljudi uključeno u tu priču, rečeno je MONDU.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC