• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Konačno Inter!

"Nerazuri" pobijedili poslije mjesec dana! Peskara je bila pravi rival za to. Gol, pa asistencija Rodriga Palasija - 2:0.

 SERIJA A: Konačno Inter! Izvor: MONDO

Pobjeda od 2:1 protiv Napolija na "Meaci", ostvarena 9. decembra 2012. godine bila je posljednja fudbalera Intera do ove subote uveče.

Poslije poraza od Lacija (0:1) i Udinezea (0:3) na gostovanjima, odnosno remija sa Đenovom (1:1) na svom terenu, tim Andree Stramaćonija konačno je pobijedio. Peskara je bila savršen rival za to.

Iako su gosti došli u Milano sa dvije pobjede u nizu, nisu imali nikakve šanse protiv razigranog Rodriga Palasija, koji je prvo postigao gol u 31, a onda asistirao Frediju Guarinu u 54. minutu i tako zaradio epitet igrača utakmice 20. kola Serije A:

Inter - Peskara 2:0 (1:0).

Palasio se poslije pola sata igre sjajno snašao poslije šmekerskog poteza Antonija Kasana, koji je preskočio loptu na 25 metara od gola i dozvolio Palasiju da je na ivici šesnaesterca iznenada primi. Argentinac je primio loptu, okrenuo se i "nategao" sa 16 metara - 1:0!

Peskara poslije toga nije djelovala kao tim koji je blizu izjednačenja. Inter je nastavio da napada i u drugom poluvremenu, ređale su se šanse pred golom plavo-bijelih, a svaku neizvjesnost ubio je Guarin, kojem je ostalo samo da ubaci loptu u praznu mrežu nakon što je Palasio iskosa sa desne strane prvo "bacio u nesvijest" čuvara, a onda nesebično asistirao do kolege iz veznog reda - 2:0.

Inter je mogao i ubjedljivije da pobijedi, ali i ovo je bilo dovoljno da se - bar privremeno - ekipa vrati na treću poziciju gdje je bila do poraza od Lacija u Rimu, koji je označio početak turbulentnog perioda za Stramaćonija i "nerazure".

Kjevo "namagarčen" u Bolonji

Fudbaleri Bolonje uspjeli su da se, barem do nedjelje popodne, udalje od opasne zone.

Poslije dva uzastopna poraza, predvođeni veteranom Alberton Đilardinom savladali su Kjevo na svom terenu sa 4:0 (2:0).

Prednost domaćinu na stadionu "Renato Dal Ara" donio je Grk Panajotis Kone u 13. minutu, a onda su uslijedila dva pogotka 30-godišnjeg Đilardina. Prvo u 44, a onda i u 59. minutu.

Konačan rezultat za šestu ovosezonsku pobjedu Bolonje u Seriji A postavio je 21-godišnji Manolo Gabiadini svojim četvrtim golom u prvenstvu.

Video


Kjevo je poslije tri vezane pobjede u subotu izgubio i drugi od prethodna tri meča, pa sada ima 24 boda, tri više od današnjeg rivala.

Pobjeda Bolonje mogla je da bude i ubjedljivija, da su igrači domaćeg tima bili koncentrisaniji u pojedinim akcijama.

U subotu će se igrati još jedan meč 20. kola Serije A, između Intera i Peskare, dok će se ostale utakmice igrati dan kasnije.

REZULTATI 20. KOLA:

Bolonja - Kjevo 4:0 (2:0)
/Kone 13, Đilardino 44, 59, Gabiadini 89/

Inter - Peskara 2:0 (1:0)
/Palasio 31, Guarin 54/

U nedjelju:

Torino - Sijena (12.30)
Lacio - Atalanta (15.00)
Udineze - Fiorentina
Kaljari - Đenova
Parma - Juventus
Napoli - Palermo
Katanija - Roma
Sampdorija - Milan (20.45)

TABELA: Juventus 44, Lacio 39, Inter (+1) 38, Napoli 37, Fiorentina 35, Roma 32, Milan 30, Parma 29, Udineze 27, Katanija 26, Kjevo (+1) 24, Atalanta 22, Bolonja (+1) 21, Torino 20, Sampdorija 20, Peskara (+1) 20, Đenova 17, Kaljari 16, Palermo 15, Sijena 11.

*napomena: zbog učešća u namještanju utakmica Sijena je kažnjena oduzimanjem šest bodova, Napoliju i Atalanti oduzeta su dva, a Torinu i Sampdoriji po jedan.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC