• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Maksimović je prodat za milion evra!

Potpredsjednik Crvene zvezde otkrio je da je prethodna Uprava crveno-belih prodala Nikolu Maksimovića kiparskom Apolonu za milion evra.

 Čović: Maksimović je prodat za milion evra! Izvor: MONDO

Na kraju - Crvena zvezda je zaradila na Nikoli Maksimoviću!

Tako bar tvrdi potpredsjednik kluba Nebojša Čović u izjavi za Mozzart Sport:

"Nikola Maksimović je u septembru prodat Apolonu, a prema slovu tog ugovora, koji su potpisala oba kluba i sam igrač, on je od ovog prelaznog roka igrač kiparskog kluba. Čeka se samo da legne prva rata", rekao je Čović i dodao da je ’fantomski’ transfer, o kome niko ništa nije znao pa je i sam Upravni odbor mogao samo da ’konstatuje’ naslijeđeno stanje, težak milion evra.

Doduše, dodaje se u tekstu Mozzart Sporta, 230.000 evra leći će na račun Slobode iz Užica, jer je pod tim uslovima Maksimović doveden na "Marakanu" prošle zime.

Zanimljivo, Čović je ove detalje otkrio samo dan nakon što je Maksimović za "Sportski žurnal" izjavio da je "igrač Crvene zvezde" sa kojom ima ugovor.

"Kiprani treba da nam isplate dvije rate od po pola miliona evra, ali tek kada nam račun bude odblokiran. Od tog novca 50.000 nam sljeduje na osnovu FIFA fonda solidanorsti, a od preostalih 950.000, što je neto vrijednost transfera, mi treba da 25 odsto proslijedimo Slobodi", dodao je prvi operativac kluba iz Ljutice Bogdana.

Sve ovo može da zbuni čitaoce, jer je mjesecima kružila priča da je menadžer Pini Zahavi pozajmicom za UEFA licencu praktično otkupio ugovor mladog defanzivca i da će Crvena zvezda od tog transfera zaraditi - NIŠTA! I u tom smislu dogodio se obrt jer je Crvena zvezda u petak objavila da je Zahavijeva agencija "Goal International" otpisala pozajmicu od 700.000 evra, a Čović dodaje da Crvena zvezda nema namjeru da plati kamatu koja je od maja do danas narasla na 200.000 evra!

"Majsku pozajmicu od 700.000 evra smo otpisali, a nedopustivu kamatu od još 200.000, koju je trebalo da izmirimo do avgusta, sigurno nećemo da platimo", kategoričan je Čović.

Međutim... Pozajmica iz maja od 700.000 evra nije jedina koju je Uprava na čelu sa Vladanom Lukićem uzela od Zajavija. U avgustu je uzeto još pola miliona evra što bi trebalo vratiti do kraja januara.

"Pregovaramo o otplati tog duga. Imamo obećanje da nam se kamata od 50.000 evra neće uračunati", otkriva Čović za Mozzart Sport.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC