• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krasić hvali Hrvate: Olića se najviše plašim

Miloš Krasić kaže da je Hrvatska favorit u duelu protiv Srbije, ali i da se u takvim mečevima nikad ne zna ko će pobijediti.

 Krasić hvali Hrvate: Olića se najviše plašim Izvor: MONDO

Poslije Nemanje Vidića, još jedan bivši srpski reprezentativac pričao je na temu predstojeće "utakmice nad utakmicama", duelu Hrvatske i Srbije 22. marta u Zagrebu u kvalifikacijama za Mundijal 2014.

Miloš Krasić, sada igrač turskog Fenerbahčea, u razgovoru za zagrebačke "Sportske novosti", nahvalio je hrvatski tim i pričao o tome zašto Ivicu Olića smatra jednim od svojih najvećih prijatelja, sa kojim je svojevremeno bio saigrač u moskovskom CSKA.

"Na utakmicama Hrvatske i Srbije niko ne može da kaže da je neko jači. Hrvatska ima prednost jer je iskusnija, igrači su duže zajedno, dugo su u kontinuitetu. Srbija ima novu selekciju, treba nam vremena. Imamo dosta talentovanih igrača, treba nam vrijeme da budemo dobri kao što želimo da budemo", rekao je Krasić.

Ipak, ulogu favorita plavokosi fudbaler prepušta Hrvatskoj.

"To jeste činjenica kad se analizira fond igrača i sve ono što je hrvatska reprezentacija postigla posljednjih godina. Ali, ponavljam, u mečevima Srbije i Hrvatske niko ne može sa sigurnošću da tvrdi će da pobijedi. Rivalstvo Hrvatske i Srbije je više od fudbala, to svi znamo", rekao je Krasić i izrazio nadu da će sve proći u sportskoj atmosferi.

"Ko bude bolji neka pobijedi", kaže on.

Što se tiče srpskog tima, Krasić kaže da je sve posljedica novih stvari i promjena.

"Novi je selektor, novi igrači. Ali, Srbija zaista ima odlične fudbalere, za kratko vrijeme ipak su uspjeli da naprave mnogo toga dobrog. Nismo imali iskustva za velike i značajne utakmice. Dosta momaka je prvi put izašlo na veliku scenu, zaigrali su prvi put velike utakmice, na primer kao 'mali' Lazar Marković. To je bio problem. Ali, pobjeda nad Hrvatskom može da nas vratiti u prvi plan i u ravnopravnu borbu za Brazil".

Krasić ističe da je hrvatski tim pun sjajnih igrača.

"Pa, šta reći o Modriću koji je u Realu, Mandžukiću koji je izvanredan u Bajernu, Rakitić je super, Perišić takođe, Ćorluka... Ma, super su momci", rekao je Krasić.

Jedan hrvatski fudbaler je posebno važan za život i karijeru Miloša Krasića. To je Ivica Olić, sa kojim je bio saigrač u moskovskom CSKA.

"Olić je ljudina, takvog sjajnog čovjeka nikad nisam upoznao u životu. Kad imaš takvog momka pored sebe, onda moraš da uspiješ. Njegovi savjeti bili su mi od ogromne koristi", kaže 28-godišnji Krasić, nekadašnji fudbaler Vojvodine, CSKA, Juventusa.

"Sa Olom sam u stalnom kontaktu. Čujemo se često, dani koje smo proveli u CSKA nezaboravni su. Osim moje supruge, brata i ostale porodice, dva čovjeka su sigurno najviše uticala na moju uspješnu karijeru. To su Ivica Olić i Elvir Rahimić. Sa njima sam u CSKA proveo najljepše trenutke u svojoj karijeri. Oni su mi toliko pomogli da im nikad neću moći da im se odužim", dodao je Krasić.

On smatra da će upravo Olić biti i najveća opasnost po Srbiju u martovskom duelu.

"Ola je stariji od mene, ali kako igra, kako izgleda, to je fantastično. Igraće on još tri-četiri godine vrhunski. Od njega moramo najviše da se plašimo", primjetio je plavokosi fudbaler.

Na primjedbu novinara da to zavisi od selektora Hrvatske Igora Štimca, odnosno da li će Olića uopšte da pozove, Krasić je uzvratio:

"Pa, kako ne bi pozvao Olića!? Ima Hrvatska sjajnih napadača, ali on je taj koji može da riješi svaku utakmicu".

Što se tiče svojih igara u Fenerbahčeu, Krasić vjeruje da će se uskoro vratiti u formu koju je imao kada je došao u Juventus.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC