• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Lacio sve bliži Juventusu

Ekipa Vladimira Petkovića pobjedom nad Atalantom (2:0) iskoristila remi lidera sa Parmom (1:1) i prišla mu na tri boda.

 SERIJA A: Lacio sve bliži Juventusu  Izvor: MONDO

Fudbaleri Juventusa, šampioni Italije, nisu dobro počeli godinu.

Poraz od Sampdorije šestog dana januara nagovijestio je njihov pad u formi, a remi u Parmi već zabrinuo sve navijače "Stare dame".

Iako je Andrea Pirlo fantastičnim golom iz "slobodnjaka" početkom drugog poluvremena doveo svoj tim u vođstvo, domaći nisu odustajali i do kraja utakmice potvrdili zašto jos nisu poraženi na svom terenu ove sezone.

Greškom Mirka Vučinića i spretnom asistencijom Gabrijela Palete, rezervista Parme Nikola Sansone istrčao je u 78. minutu "jedan na jedan" sa Đanluiđijem Bufonom i postigao svoj četvti gol ove takmičarske godine.

Momak rođen u Minhenu 1991. godine unio je tim potezom konfuziju u redove gostiju. Torinezi do kraja nisu uspjeli da stvore ozbiljnu priliku, a za osvajanje jednog boda mogu da zahvale i sudiji Andrei Di Marku, koji je posljednjim zviždukom prekinuo opasnu kontru tima Roberta Donadonija.

Parma je neriješnim ishodom osvojila bod kojim se izjednačila sa Milanom na sedmoj poziciji. Ipak, "roso-neri" svoj meč 20. kola igraju u 20.30. Gosti su opet dozvolili Laciju, sve ozbiljnijem pratiocu, da smanji bodovnu razliku na samo tri boda.

To se i dogodilo. "Nebeskoplavi" savladali su na "Olimpiku" Atalantu 2:0, golovima Flokarija i Brivija (autogol), a veliku pomoć imali su i od sudijske četvorke.

Sudijski tim glavnog arbitra Sebastijana Peruza nije vidio očigledno igranje rukom Serđa Flokarija u 67. minutu, pri postizanju prvog gola.

Bilo kako bilo, pitanje pobjednika odlučeno je deset minuta kasnije autogolom Davide Brivija, za konačnih 2:0 i ozbiljniji "priključak" Lacija za šampionom. Koliko će Rimljani izdržati u borbi za titulu?

Kraj meča na terenu je dočekao i reprezentativac Srbije Ivan Radovanović, zamijenivši u 85. minutu u gostujučem timu Argentinca Germana Denisa.

AUTOGOL ŽELJKA BRKIĆA


Duel Udinezea i Fiorentine na stadionu "Friuli" mogao bi se nazvati i "srpski okršaj".

Čak tri aktuelna (Brkić, Basta i Tomović) i jedan bivši/potencijalni (Ljajić) reprezentativac Srbije nastupilo je od početka. Po dvojica u obe ekipe. Radovali su se domaći (3:1).

Crno-bijeli iz Udina pobijedili su "Violu" golovima Antonija Di Natalea (prvi sa penala) i Luisa Muirela. Međutim, Fiorentina je prva povela, autogolom bivšeg golmana Vojvodine Željka Brkića...

Poput Juventusa, momci iz Firence ne uživaju previše ovog januara. U nedelju su doživjeli drugi uzastopni poraz. Udineze blista. Kao protiv Intera postiglo je šest golova i primilo jedan. Praktično - nijedan, s obzirom na to da je i taj pogodak njihovo djelo.

U preostalim utakmica,a jedan srpski internacionalac slavio je pobjedu (Vlada Avramov, branio je gol Kaljarija u trijumfu nad Đenovom), a drugi presjedio cio meč (Alen Stevanović sa klupe odgledao pobjedu svog Torina nad Sijenom).

REZULTATI 20. KOLA:

Torino - Sijena 3:2 (3:1)
/Brigi 5', Bjanki 38', De Ćerći 45' - Reginaldo 32', Paoluči 76'/

Lacio - Atalanta 2:0 (0:0)
/Flokari 67', Di Brivio 77' (ag)/

Udineze - Fiorentina 3:1 (1:1)
/Di Natale 45' p, 66, Murijel 67' - Brkić 20'/

Kaljari - Đenova 2:1 (0:0)
/Sau 55', Konti 82' - Pisano 48'/

Parma - Juventus 1:1 (0:0)
/Sansone 78', Pirlo 52'/

Napoli - Palermo 3:0 (2:0)
/Mađo 30', Inler 34', Insine 73'/

Katanija - Roma 1:0 (0:0)
/Gomez 62'/

Sampdorija - Milan (20.45)

U subotu:

Bolonja - Kjevo 4:0 (2:0)
/Kone 13, Đilardino 44, 59, Gabiadini 89/

Inter - Peskara 2:0 (1:0)
/Palasio 31, Guarin 54/

TABELA: Juventus 45, Lacio 42, Napoli 40, Inter 38, Fiorentina 35, Roma 32, Udineze 30, Parma 30, Milan (-1) 30, Katanija 29, Kjevo 24, Torino 23, Atalanta 22, Bolonja 21, Sampdorija (-1) 20, Peskara 20, Kaljari 19, Đenova 17, Palermo 15, Sijena 11 bodova.

*napomena: zbog učešća u nameštanju utakmica Sijena je kažnjena oduzimanjem šest bodova, Napoliju i Atalanti oduzeta su dva, a Torinu i Sampdoriji po jedan.

(MONDO, foto: Beta/AP - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC