• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Da i mlađi osjete "barut"

Tumbaković: "Do nedjelje završavamo prelazni rok. Dolazi jedan,dva igrača. Mogući i odlasci". Ivanov: "Ne jurim pare". I na Zabiju se računa.

 PARTIZAN: Da i mlađi osjete "barut" Izvor: MONDO

Partizan je ostao bez nekolicine igrača ove zime, moguće je da će ostati bez još nekoliko, a moguće je da će neko i doći. To je sublimacija onoga što je u razgovoru sa novinarima rekao sportski direktor crno-bijelih Ljubiša Tumbaković.

Želja sportskog dijela srpskog šampiona je da do kraja nedjelje ili u narednih 10-ak dana završi prelazni rok kako bi trener Vladimir Vermezović imao jasnu sliku prije odlaska na pripreme na Taru.

Tumbaković je izričito naglasio da neće biti nekih zvučnih transfera i da će sa strane biti dovedeni jedan ili dva igrača maksimum.

"Želimo da završimo prelazni rok do kraja nedjelje. Ako budemo dovodili igrače, dovešćemo jednog ili dvojicu kao prava pojačanja, a ne da pojačamo konkurenciju. Uvrstili smo i pet mladih igrača u prvi tim, jer smo procijenili da nam se to više isplati nego da dovodimo nekoga sa strane", rekao je Tumbaković.

Filozofija i orijentacija Partizana ostaje ista - oslanjanje na sopstvene snage i školu. Priliku da osjete atmosferu prvog tima dobili su talentovani Marko Živković, Marko Janković, Danilo Pantić, Andrija Živković, a tu će biti i Nemanja Radonjić, iako mu je noga trenutno u gipsu.

Klub su napustili Goran Lovre, Stefan Šćepović, Sreten Sretenović, Nemanja Tomić, dok je Zvonimir Vukiću istekao ugovor, a Radiša Ilić je prekomandovan na mjesto trenera golmana. Eduardo Pašeko je blizu povratka u svoj stari klub Sao Kaetano.

Na prozivci su se pojavili i Medo Kamara, Vojislav Stanković, kao i Milan "Lola" Smiljanić za koje se priča da bi mogli da napuste Partizan. Ipak, oni su za sada tu. Na njih kao i na Libijca Mohameda Zabiju, računa i Vladimir Vermezović.

"Ono što imam ovdje to su oni na koje računam. Da li su nam potrebni novi vezni igrači i napadači? Napustio nas je Nemanja Tomić, ali ne vidim poseban razlog da dovodimo nekog drugog. I u napadu je situacija normalna, jer imamo četvoricu igrača, a ekipi smo priključili nekoliko talentovanih 'klinaca' iz omladinske škole. Računam i na Eduarda Pašeka i Zabiju, koji ima nekih problema sa vizom. Sve dok igrači ne potpišu za drugi klub na njih računa", istakao je Vermezović.

Povratak Eduarda u Sao Kaetano je praktično gotova stvar, što je novinarima potvrdio i Ljubiša Tumbaković. To je jedan od koraka racionalizacije u Partizanu, s obzirom da je Brazilac bio najskuplji igrač, a malo toga je donio klubu.

Darko Brašanac je dobio dozvolu Partizana da ode u jedan švajcarski klub. Za sada, nije poznato da li će ovaj momak, koji nikada nije dobio pravu šansu u prvom timu crno-bijelih i ostati u tom klubu, čije ime ni Tumbaković nije želio da otkrije.

"Igrač Partizana ne ide na probu. Brašanac je otišao na razgovor i na jedan trening. Vidjećemo", dodao je sportski direktor crno-bijelih.

Bugarin Ivan Ivanov, prema ocjeni navijača, najbolji igrač Partizana u 2012. godini, bio je jedan od fudbalera za koga se pričalo da je na meti raznih klubova. Ipak, on ne bi imao ništa protiv da ostane u Partizanu i više godina.

"Neću da odlazim iz Partizana samo zarad novca. Samo u slučaju ponude koja bi zadovoljila i mene i klub, ja ću otići, ali ne bih imao ništa protiv i da ostanem. Već sam rekao da mi je ovdje odlično i da mi se sve sviđa. Mogao bih da ostanem i nekoliko godina", rekao je štoper crno-bijelih.

Pričalo se a i ponovo se pominje da bi još jedan štoper iz Bugarske Nikolaj Bodurov mogao da dođe u Partizan.

"Vidjeli smo se nas dvojica... Pričao sam mu sve najljepše o Partizanu. Ako bude došao, mogao bi da bude bolji od mene. On je odličan fudbaler i mislim da mu je vrijeme da napusti Bugarsku. Možda čak budemo igrali zajedno", rekao je dobro raspoloženi Ivanov.

Ponovio je da mu novac nije prioritet, već igranje u nekoj jačoj ligi, a pod tim podrazumijeva samo neku ligu iz zapadne Evrope.

"Druge države dolaze u obzir samo u slučaju neke vrhunske ponude, koju ne možemo da odbijemo ni ja, ni Partizan", naglasio je Ivanov.

Što se tiče novih igrača, do sada se najviše pominjalo ime Predraga Luke, napadača Rada. Ima li pomaka u tom pravcu, bilo je pitanje za Ljubišu Tumbakovića. A odgovor:

"Nisam ni rekao da smo pregovarali. Pitajte Ranka Stojića".

Vermezović će na prvi dio priprema, na Taru, povesti 28 igrača. Na spisku su:

golmani: Vladimir Stojković, Nikola Petrović i Živko Živković.

Aleksandar Lazevski, Aleksandar Miljković, Ivan Ivanov, Vojislav Stanković, Žarko Tomašević, Stefan Aškovski, Branko Pauljević, Milan Smiljanić, Saša Marković, Saša Ilić, Mohamed Kamara, Filip Knežević, Marko Živković, Marko Janković, Danilo Pantić, Andrija Živković, Lazar Marković, Miloš Ninković, Vladimir Volkov, Miloš Ostojić, Miloš Jojić, Aleksandar Mitrović, Marko Šćepović, Dejan Babić, Mohamed Zabija.

Pripreme za nastavak proljećne sezone, Partizan je počeo u ponedjeljak.

(P. V. - MONDO/ foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC