• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽELJO: Želimo odbranu "duple krune"

Fudbaleri Željezničara su se okupili na Grbavici i započeli pripreme za proljetni dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 ŽELJO: Želimo odbranu "duple krune" Izvor: MONDO

Pripreme Željezničara zvanično su počele u ponedjeljak prozivkom i testiranjem. U plavom taboru su složni - "dupla kruna" jedini je cilj. Zimska pauza nije donijela velika uzbuđenja. Klub su napustili Zajko Zeba i Mirsad Bešlija, koji će sigurno nedostajati, ali trener Amar Osim ima širok igrački kadar.

Danas mu se odazvalo 30 igrača, a od novih imena pojavili su se novopečeni prvotimac Damir Sadiković, povratnik na Grbavicu Faruk Brković i Aleksandar Nikolić koji je proteklu polusezonu igrao kao igrač posuđen zvorničkoj Drini.

Na prozivci se pojavio i Dejan Obučina, koji je dosad nastupao za Smederevo i austrijske niželigaše, a na Grbavici će boraviti na probi.

Posebno lijepo raspoloženje vlada u hercegovačkom dijelu plave svlačionice. Josip Ćutuk i Tomislav Tomić priželjkuju veću minutažu i duplu krunu.

''Niko ne razmišlja o porazima i gubitku bilo kojeg pehara. Spremni smo i kvalitetniji od ostalih, blizu smo trofeja i nadamo se da će sve biti kako smo planirali. Pauzu smo proveli trenirajući i odmarajući, zaželjeli smo se lopte, utakmica i treninga i jedva čekamo da sve ovo počne'', složni su Ćutuk i Tomić u izjavi za Radio Sarajevo.

Mnogo se očekuje od Sulejmana Smajića koji će odraditi kompletne pripreme i pokušati vratiti staru formu.

''Vrlo sam motivisan, želim pokazati ono zbog čega sam doveden na Grbavicu. Radio sam naporno proteklih sedmica, spreman sam u potpunosti i želim svoje mjesto u timu. Zaslužujem to, i spreman sam dokazivanje'', rekao je Smajić.

Spisak igrača na prozivci: Elvis Karić, Marijan Antolović, Semir Bukvić, Benjamin Čolić, Josip Kvesić, Semir Kerla, Velibor Vasilić, Jadranko Bogičević, Nermin Zolotić, Eldin Adilović, Muamer Svraka, Nermin Jamak, Tomislav Tomić, Eldar Hasanović, Samir Bekrić, Srđan Stanić, Faruk Brković, Elvir Čolić, Sulejman Smajić, Vernes Selimović, Armin Hodžić, Šaban Pehilj, Mirsad Ramić, Emrah Hasanhodžić, Damir Sadiković, Eišun Jošida i Dejan Obučina.

(MONDO, foto: Klix.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC