• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović za MONDO: Zahavi otpustio 900.000 evra

MONDO je "uhvatio" delegaciju Crvene zvezde tokom posjete u Beču: Prva misija završena uspješno, Pini Zahavi otpisao 900.000 evra.

  Čović za MONDO: Zahavi otpustio 900.000 evra Izvor: MONDO

Nebojša Čović, Slaviša Kokeza i Zoran Stojadinović odletjeli su u utorak u Beč.

"Zašto?", pitali smo potpredsjednika FK Crvena zvezda Čovića u telefonskom razgovoru.

"Razlog posjete vezan je za pregorove o pozajmicama koje je Fond gospodina Pinija Zahavija dao Crvenoj zvezdi. Radi se o dve sume, 700.000 evra iz aprila i 500.000 evra iz septembra prošle godine", počinje Čović priču za MONDO i otkriva:

"Upravo smo završili razgovore na obostrano zadovoljstvo. Uz našu veliku zahvalnost Fondu, mogu da kažem da klub dobio otpust duga od 700.000 evra i još 200.000 od druge sume. Drugim riječima, Crvena zvezda dobila je donacije u vrijednosti od 900.000 evra".

I ne samo to...

"Riješen je i problem sa kamatama, jer je na aprilsku sumu kamata bila 200.000, a na septembarsku 50.000 evra. Veoma smo zahvalni ljudima iz Fonda na razumijevanju, a prijatelji se vide po tome ko želi da vam pomogne kada je teško, a ko ne. Podvlačim, na današnji dan, dug Crvene zvezde umanjen je za 900.000 evra".

Ovaj gest Pinija Zahavija natjerao je Čovića, Kokezu i Stojadinovića na razmišljanje i o budućoj saradnji sa Fondom.

"Razmišljamo o vidovima dalje saradnje sa gospodinom Zahavijem, naravno na obostrano zadovoljstvo. Oni se ne bave igračima, već kao i svaki drugi fond, bave se investiranjem i pomaganjem klubova, sve u okvirima investicionih ulaganja. Podvlačim da bi svaka buduća saradnja morala da bude u obostranom interesu".

U Beču ste. Da li imate u planu da se sastanete i sa Vladimirom Jugovićem? On stanuje u tom gradu, a dovođen je u vezu sa problemom koji ste imali sa Zvezdinim klincima Veljkom Simićem i Nemanjom Maksimovićem, iako je Jugović javno demantovao da im je menadžer.

"Sa gospodinom Jugovićem nisam imao kontakta prije dolaska u Beč, ali dobra vam je ideja, evo sad kad smo završili jedan važan posao možda bih mogao da ga okrenem na telefon i pitam da se vidimo", kaže Čović.

Ipak, on nije želio da ulazi u detalje kada je Jugovićev odnos sa Simićem i Maksimovićem u pitanju.

"Ne mogu baš i tim dijelom da se bavim, mislim da u klubu postoje kompetentniji ljudi za to, počevši od predsjednika Dragana Džajića, preko sportskog direktora Zorana Stojadinovića i trenera Aleksandra Jankovića. Ali, podržaću svaku inicijativu za reorganizaciju naše Omladinske škole, ali i analizu svega što se tamo događalo prethodnih godina, a očigledno se svašta događalo".

Svašta?

"Postoje podaci..."

O čemu?

"Ukoliko Crvena zvezda ne smogne snage da oporavi Omladinsku školu i od nje napravi pravu, domaćinsku bazu razvoja mladih igrača, teško da ćemo moći da funkcionišemo uspješno narednih godina. Znam da i predsjednik Džajić ima iste ambicije. Zajednički moramo da napravimo dobar posao u tom smjeru, a to znači i da ispitamo navode nekih roditelja", rekao je Čović i dodao:

"Evo, reći ću vam, radi se o tome da je nekim roditeljima tražen novac da bi njihova djeca igrala za mlađe kategorije Crvene zvezde. Sve informacije imamo sakupljene na jednom mjestu. Ne možemo da popravljamo stvari ako detaljno ne snimimo situaciju".

Da li se u tome krije povod za problem sa Simićem i Maksimovićem? Kako će klub reagovati u njihovom slučaju nakon što su odbili da putuju na pripreme sa Prvim timom?

"Zar očekujete da ću vam i to reći?", sa osmijehom nas je pitao Čović.

"Klub će reagovati po Disciplinskom pravilniku, a naravno da ćemo obaviti razgovore i sa njihovim roditeljima. Moramo poštovati želje i planove i mladih igrača i njihovih roditelja, ali s druge strane mora i klub da bude obaviješten svaki put kada roditelji u ime svoje maloljetne djece daju saglasnost nekom menadžeru ili agenciji da zastupa njihove interese", rekao je Zvezdin potpredsjednik i naglasio:

"Pravila igre se znaju - klub mora da ispuni sve što je dogovorio i ugovorio, ali potrebno je i da porodice igrača budu potpuno otvorene i iskrene prema klubu. Mislim da sam vam rekao dovoljno za ovaj put, pričaćemo kada bude bilo nešto novo", završio je Čović razgovor za MONDO.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC