• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosorić za MONDO: Lijepo mi je u Iraku

"Hvala Radničkom i navijačima, uvijek ću biti dio Kragujevca", poručio momak rođen na Palama koji je potpisao za irački Erbil.

  Kosorić za MONDO: Lijepo mi je u Iraku  Izvor: MONDO

Više nas ne iznenađuje kada fudbaleri iz Srbije pronalaze angažmane u zemljama koje u nekim srećnim vremenima nisu dolazile ni pod razno.

Zemlje Dalekog i Bliskog istoka postale su destinacije u kojima sada srpski fudbaleri traže priliku da obezbijede egzistenciju.

Tako je jedan fudbaler iz Srbije pronašao klub u Iraku. Dosadašnji defanzivac kragujevačkog Radničkog, Aleksandar Kosorić novi je član iračkog Erbila, četvorostrukog šampiona Iraka.

U izjavi za MONDO, Kosorić je izneo prve utiske o boravku u Iraku, koji su mu više nego pozitivni.

"Potpisao sam jednogodišnji ugovor sa Erbilom. Ostali su me lijepo prihvatili, klub je dobar i ima ambiciju da odbrani titulu prvaka i da osvoji Azijski kup", kaže Kosorić i uvjerava da nema nikakvih problema što se tiče bezbjednosti.

On je iskoristio priliku da se zahvali Radničkom i njegovim navijačima na odličnih godinu dana u klubu.

"Uvijek ću se rado vratiti u Kragujevac, bilo kao igrač ili kao navijač", poručuje Kosorić.

Erbil je, inače, branilac titule prvaka u Iraku, a igra na stadionu čiji je kapacitet 40.000 mjesta, što ga čini drugim po veličini, iza "Al šaab" stadiona u Bagdadu. Erbil je osnovan 1968. godine, a prvi je irački klub koji je svojevremeno počeo da dovodi strance,

Kosorić je u Radnički došao februara 2012. iz beogradskog Rada, ali je 25-godišnji štoper odlučio da karijeru nastavi u inostranstvu pošto je za trenutno pretposlednji klub u prvenstvu Srbije odigrao samo 19 utakmica za godinu dana.

Bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine nastupao je i za Partizan (dva puta u sezoni 2008/2009) i Slaviju iz Srpskog Sarajeva.

Od Kosorića smo dobili informaciju da njegov saigrač iz Radničkog Marko Ristić, kao i vezista Slobode Bojan Beljić nisu završili posao u Erbilu, tako da je Kosorić jedini Srbin u cijeloj ligi, a moguće i jedini Evropljanin.

Erbil je četvrti grad po veličini u Iraku sa populacijom od oko 1,3 miliona ljudi (iza Bagdaga, Basre i Mosula). Nalazi se na sjeveru Iraka, a naseljavaju ga pretežno Kurdi. O tom gradu postoje podaci još od prije 6.000 godina i smatra se za jedno od najstarijih mjesta na svijetu konstantno naseljenih.

(MONDO - foto: FK Radnički)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC